Visit my YouTube channel here.

Preacher: Season 1 (2016)

En mektig predikant.

En predikant får mektige krefter når en mystisk kraft bosetter seg i hans kropp. Men det tar ikke lang tid før noen merkelige menn dukker opp i byen som gjerne vil ha tilbake denne kraften. Men predikanten har ikke lyst til å miste sine nye krefter, for når han taler og blir sint så gjør mennesker alt det han ber dem om å gjøre. Hans tidligere kjæreste dukker opp i byen også, og predikanten får en ny venn i en pratsom vampyr. Hvordan vil dette gå?

Preacher er basert på en tegneserie jeg har null kunnskaper om. Men jeg likte i det minste den første sesongen. Dette er en serie med mye mørk humor. Man føler at serien er basert på en tegneserie, samme som The Walking Dead. Man treffer merkelige karakterer som ikke helt hører hjemme i virkeligheten.

Handlingen er lagt til en liten by der en tøff og hensynsløs forretningsmann styrer byen med jernhånd. Men han møter motstand i predikanten som ikke vil gi fra seg tomten som kirken står på, og det er ikke lett å få fjernet en mann som har mektige krefter i seg.

Når man først er inne på humor, fyren med rumpehullansiktet er fantastisk. Det er bare så kvalmende å se på, og dette er en karakter jeg alltid vil huske. Fyren er grisestygg, men han er på en måte sjelen i Preacher. Tenk hvis Freddy Krueger hadde sett ut som han da!

Det er interessant å følge predikanten og han to nærmeste venner. De er forskjellige av natur, de har opplevd forskjellige ting, men man merker at disse tre hører i sammen. Gruppedynamikken mellom disse tre er god og energisk.

Vi får se en fantastisk episode der de samme personene blir drept igjen og igjen, og når de blir drept så kommer de like fort tilbake. Dette er en episode som er fantastisk, det er noe av det mest kreative og morsomste jeg har sett på lenge. Det var noe med humoren i denne episoden som tok meg tilbake til Breakin Bad.

Den første sesongen av Preacher er underholdende og morsom. Universet føles ikke stort ut, noe som er perfekt. Man føler at man lærer å kjenne de sentrale karakterene i denne småbyen. Det som skjer i byen, det vet ingen om, noe som absolutt hjelper på seeropplevelsen. Det er deilig å følge karakterer i et lite univers da man får en mer intim seeropplevelse på den måten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.