Visit my YouTube channel here.

The Hit (1984)

En tidligere kriminell mann har tystet på sine kollegaer, og han tror han er trygg når han har flyttet til et nytt land. Men hans gamle kollegaer er ikke ferdige med ham. De sender to leiemordere som skal frakte ham til Paris der de venter på ham slik at han får sin straff.

Noen filmer er bare kjedelige og langtekkelige, The Hit er dessverre en slik film. Karakterene bryr man seg ikke om, men det er i det minste litt interessant å følge protagonisten og forholdet han får til de to leiemorderne. Men karakterene er så tomme. De mangler personlighet og dybde, og dermed blir reisen ganske så kjedelig når scene etter scene varer for lenge.

Det er enkelte scener som har litt nerve når John Hurt som spiller den ene leiemorderen skal henrette noen eller er i ferd med å henrette noen. Han liker å stirre lenge på personer, man vet ikke helt om han har et hjerte eller ikke.

Jeg følte at det ikke var mye å hente her. Filmer som dette der noen karakter er ute på en lengre biltur kan være interessante med tanke på hva som står på spill for protagonisten. Men da må man skape en interessant protagonist, og det er en stor mangelvare i The Hit. Vi lærer ham aldri å kjenne. Hvem er han, og hvorfor skal vi bry oss om ham? Det gir The Hit aldri et svar på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.