Visit my YouTube channel here.

Willow (1988)

willow bd

Magic is the bloodstream of the universe. Forget all you know, or think you know. All that you require is your intuition.

Bilde: 2.39:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Den kortvokste Willow Ufgood som ønsker å bli en mektig trollmann, finner en forlatt baby. Det viser seg at en ond dronning er ute etter å drepe denne babyen, for babyen kan sette en stopper for det onde regimet. Med hjelp av en sverdsvinger må Willow Ufgood gjøre et forsøk på å stoppe ondskapen og redde babyens liv.

Willow har jeg sett mange ganger. Filmen har blitt hele 25 år gammel, men fremdeles innehar den kvaliteter som gjør filmen uforglemmelig. Trollkvinner, dverger, troll og kjærlighet er hovedingrediensene i denne fantasifilmen.

Alle rollefigurene er herlige, med unntak av to kortvokste skrikebøtter som regissør Ron Howard burde ha fjernet. Ron Howard har blitt mer seriøs de siste årene, men mannen er allsidig, det kan man se på hans filmografi. George Lucas skrev historien til Willow, og han har nok lest The Lord of the Rings. Hobbiter har blitt byttet ut med dverger, ringen med en baby.

Skuespillerne gjør en god jobb, spesielt Val Kilmer stråler av spilleglede. Warwick Davis som spiler helten Willow er også god. Han klarer å vise varme og følelser, og det er meget imponerende når han kun var 18 år når filmen ble spilt inn.

Spesialeffektene holder seg godt med tanke på hvor gammel filmen begynner å bli. Willow er en film som aldri står stille. Her er det mye fart fra start til slutt. Filmen har et veldig viktig element, og det er dommedagsfølelsen. Våre helter har oddsen imot seg, og det klarer Ron Howard å få frem.

Noen mindre avsløringer følger i dette avsnittet, så hopp over hvis du ikke har sett filmen. Det er to ting som irriterer meg med Willow. Det ene er hvordan Sorsha blir forvandlet når hun faller for Madmartigan. Sorsha blir plutselig snill, noe jeg ikke kjøper. Hun har sikkert sett mye fælt når hennes mor er en ond tyrann som skal drepe en baby. Hvordan en slik kvinne kan bløtgjøres og forvandles helt når hun møter en mann som sier vakre ord til henne, er for meg helt på jordet. En annen ting som er irriterende er stemmene til de to kortvokste irriterende fyrene som har fått i seg for mye sukker, og ikke minst stemmen til Fin Raziel når hun er et dyr. Barnslig er riktig ord i denne sammenheng. Ron Howard kunne ha funnet bedre stemmer.

Willow er fremdeles en av de beste fantasifilmene som er laget. En film for hele familien, selv om den er litt mørk i enkelte scener.

Bilde: 8/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildekvaliteten er god. Willow har ikke det skarpeste bildet, men det er klart og jeg kunne ikke se noen skader på overføringen. Fargene er for det meste gode, men det er enkelte scener der fargene blir matte og bildet blir litt livløst. Uansett, bedre enn dette tror jeg aldri Willow vil se ut, så det er bare å bytte ut den gamle DVD-utgaven.

Dialogen er klar, og jeg ble overrasket over hvor livlig dette lydsporet var. Her fylles rommet opp med omgivelseslyder og filmmusikk, og sidehøyttalerne får veldig mye å jobbe med. Eneste jeg savnet var mer bass.

Ekstramateriell:
NEW Willow: Deleted Scenes with Ron Howard (12 minutter)
NEW Willow: An Unlikely Hero Personal Video Diary of Warwick Davis (11 minutter)
The Making of an Adventure with an all new introduction from Ron Howard (23 minutter)
From Morf to Morphing with an all new introduction from Dennis Muren (17 minutter)
Matte Paintings
Easter Egg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.