Visit my YouTube channel here.

Dragonslayer (1981)

dragonslayer

It’s a shield. I made it. Might keep the fire off of you, might not. You know, you’re an idiot. You’re going to die tonight. You’ll be ripped, limb from limb. This is the last time I’ll ever speak to you!

Jeg har aldri hatt helt sansen for dragefilmer, og Dragonslayer forandret i hvert fall ikke det inntrykket. Med tanke på hvor gammel filmen er, så er det imponerende hva de fikk til med dragen og effekter. Det skal Dragonslayer ha.

Men i en fantasifilm vil jeg ha en pen helt og en pen kvinne. Og disse kriteriene blir ikke oppfylt i denne filmen. Peter MacNicol som spiller helten er ikke direkte en pen mann, og han så like merkelig ut i 1981 som han gjør i dag. Han passer ikke inn i denne verdenen. Det gjør heller ikke Caitlin Clarke som spiller Valerian. Hun utgir seg først for å være en gutt, men det viser seg at hun er en jente. Hun var faktisk mye penere som gutt i filmen, for når hun viste seg fra sin sanne side var hun dårlig sminket og så ut som en transvestitt. Dette her tullet vil jeg ikke ha i en en fantasifilm, det får da være grenser.

Som film er Dragonslayer kjedelig, og jeg tror jeg kun så denne filmen en gang i min barndom. Det går tregt unna, og scene etter scenen burde vært trimmet ned for å få et bedre tempo og flyt. Hendelsene like før slutt er uinteressante, og historien fanget ikke min interesse. Mye av grunnen til at jeg ikke klarer å komme inn i denne verdenen er pga. utseendet til våre to helter. Tragisk, men sant. Jeg skylder på bøker om pene prinsesser og helter, for det er jo det man får inn med teskje når man er en liten unge, at alle er så vakre. Derfor er det uakseptabelt med lite attraktive mennesker i denne sjangeren.

På 80-tallet var Willow en av mine favorittfilmer i fantasisjangeren. Når jeg nå sammenligner Willow og Dragonslayer, så vinner Willow lett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: