Visit my YouTube channel here.

The Winter War (1989)

the winter war

Sovjetunionen vil ha litt land av Finland, men det vil finnene ikke ha noe av, så da starter vinterkrigen.

The Winter War er en ganske god krigsfilm, men jeg skulle gjerne ha sett den lengste versjonen. Det finnes tre forskjellige versjoner der ute, versjon jeg så som er den internasjonale versjonen som er har en spilletid på 125 minutter. Den lengste versjonen er miniserien som har en spilletid på hele 265 minutter. Versjonen som ble vist på kinoer har en spilletid på 199 minutter.

En merker at den internasjonale versjonen har hastverk. Den klarer ikke å bygge opp karakterene, det er ikke så vanskelig forstå at hadde man sett miniserien så hadde man blitt mye bedre kjent med de sentrale karakterene. Det blir man egentlig ikke her. En ser og merker at her er det mye som har blitt fjernet, det må jeg si irriterte meg.

Fokuset ligger for det meste på krigen og grusomhetene som enkelte karakterer opplever. Slagsekvensene er faktisk veldig bra og grafiske i enkelte scener. Men her ser vi kun krigen fra finnenes side, man blir aldri kjent med den andre siden, noe som blir litt kjedelig.

Jeg ble imponert over de større slagscenene, de er spennende og man føler med finnene som er i mindretall og som ikke har de beste våpnene. Russerne er overlegne på det punktet, men de russiske soldatene var ikke akkurat smarte under vinterkrigen. De må nok ha drept hjernecellene sine med all drikkingen, de jævla alkisene!

The Winter War er en god krigsfilm, men det finnes nok to bedre versjoner av filmen der ute som er miniserien og kinoversjonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.