The Wizard of Lies (2017)

Mennesker er grådige.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

The Wizard of Lies er basert på en sann historie der vi følger en suksessrik finansmann som har lurt sine klienter for hele 65 milliarder dollar. Når han blir tatt så går dette ut over hans familie og selvfølgelig investorene som kanskje har tapt alt de eide.

The Wizard of Lies er regissert av Barry Levinson (Rain Man, Sleepers), og i hovedrollene finner vi Robert de Niro, Michelle Pfeiffer, Alessandro Nivola og Nathan Darrow. Dette er en HBO-film.

Protagonisten i The Wizard of Lies er en kvalmende finansmann som man håper råtner i helvete. Han er kald, selvopptatt og en ganske elendig familiefar.

Det The Wizard of Lies fokuserer på er først og fremst familien til protagonisten, følgende det får når han blir arrestert og medietrykket som familien opplever. Protagonisten har to sønner, og den ene av dem har alltid ønsket å imponere sin far, men det går aldri særlig bra. Han er også en sart person som ikke tåler så mye, så spørsmålet er om han klarer å holde hodet kaldt når alt går til helvete.

Familien til protagonisten visste ikke om hva faren og ektemannen gjorde. Mange vil ikke få så vondt av dem siden de har levd et godt og rolig liv med tanke på at de har hatt god økonomi. Men jeg fikk vondt av sønnen som hele tiden forsøker å få farens anerkjennelse, han føler man med, med tanke på hvordan hans liv blir forandret.

Mitt problem med The Wizard of Lies er at jeg synes filmen gjorde en dårlig jobb med å forklare hva eksakt protagonisten gjorde når han svindlet folk og hvor pengene forsvant. Her trengte undertegnede å bli matet med teskje, for jeg måtte sjekke ut litt fakta på Internett etter at filmen var ferdig. På det punktet gjør The Wizard of Lies en dårlig jobb, det samme kan sies om redigeringen, for det er litt vanskelig å skjønne i hvilken tidsperiode vi befinner oss i den første halvdelen av filmen.

The Wizard of Lies er en velspilt film som er interessant, men jeg skulle ønske at vi ble bedre kjent med protagonisten, spesielt i hans yngre dager og ikke minst se litt mer av hvordan han svindlet folk og dykke dypere ned i måten han gjorde det på.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildet er klart, passe skarpt og fargene er varme. Sortnivået er meget bra.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer ikke mye på lydsiden i denne filmen.

Ekstramateriell:
Cast Interviews (8 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.