Visit my YouTube channel here.

You Shoot, I Shoot (2001)

Bart er leiemorder, og forretningen går ikke så bra om dagen. Han får et oppdrag der han må filme personen han dreper, men det blir ikke det beste opptaket. Bart får tak i en kameramann, og forretningen har aldri gått så bra. Men etter all suksessen kommer nedturen.

Regissør Ho-Cheung Pang fikk jeg sansen for etter å ha sett Men Suddenly in Black. You Shoot, I Shoot kom ut før Men Suddenly in Black, så man kjenner lett igjen humoren. Det vil si sort humor.

Starten av filmen er litt merkelig da den minner meg litt om City Hunter der vi fant Jackie Chan i hovedrollen. Så får vi noen artige scener, det er spesielt to som skiller seg ut. Når den ufyselige svigermoren kommer besøk, og verten bestemmer seg for å blande marihuana i maten, er en herlig scene. Svigermoren er heller ikke mye å se på, og det er rart at ikke de fleste mistet matlysten ved middagsbordet. Se på det ansiktet og den sminken! Den beste scenen får vi helt på slutten som tar helt av når oppdraget går helt galt og de må filme scenen om igjen. Problemet er at offeret er allerede død, så de må leie inn en skuespiller.

Selv om dette er en leiemorder-film, så er det ikke mye action her. Det er en sort komedie med mye situasjonskomedie. Problemet er at filmen er mer sjarmerende enn morsom. Det blir masete dialog med lokal humor og for mye tullprat. Da må jeg gjenta meg selv, typisk kinesisk humor der kineserne nesten aldri lærer at man kan ikke være morsom i hver eneste scene. Det gjør at You Shoot, I Shoot ikke tålte et gjensyn, fant jeg ut. Jeg likte filmen svært godt første gang jeg så den, nå trakk jeg fra noen poeng på karakterskalaen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: