Visit my YouTube channel here.

Shoot ‘Em Up (2007)

shoot-em-up.jpg

My god. Do we really suck or is this guy really that good?

Shoot ‘Em Up var en film undertegnede falt for. Jeg har skrevet det så mange ganger før, men jeg savner de gode gamle actionfilmene fra 80 og begynnelsen av 90-tallet. Dagens filmer er for alvorlige, og alt skal være så stilfullt. Men Shoot ‘Em Up er en typisk 80 og begynnelsen av 90-tallet film, og det er ikke vanskelig å se hvilken film regissøren har hentet sin inspirasjon fra. John Woo og Hard Boiled. Det er mange likheter her. Du har Clive Owen med babyen, måten Clive Owen rappellerer ned en bygning på og Clive Owen bruker omgivelsene til hjelpemiddel. I starten av filmen lukter det John Woo lang vei, og slik fortsetter det.

Har du sett John Woos Hard Boiled, da vet du hva som venter. Shoot ‘Em Up tøyer grensene lengre enn John Woo filmene. Actionscenene i de klassiske John Woo filmene er overdrevet, men Shoot ‘Em Up overgår John Woos filmer. John Woos Hard Boiled er tidenes nest beste actionfilm, for John Woos The Killer topper den listen. Men Hard Boiled gjorde mye for actionsjangeren, og var også inspirasjon for senere FPS spill. Rollefiguren som Clive Owen spiller er ikke Tequila fra Hard Boiled, jeg vil si han er mer som Jason Statham i Crank. Regissøren i Shoot ‘Em Up har også hentet litt inspirasjon fra Crank i noen av actionscenene. Så du har actionscener fra Hard Boiled og rollefiguren fra Crank. Det blir Shoot ‘Em Up.

Actionscenene er overdrevet så til de grader, og dette er en film som ikke tar seg selv alvorlig. Regissøren Michael Davis har ikke mange filmer bak seg, og ingen av dem jeg har sett. De fleste er lette komedier, og ikke noen storfilmer. Man bør ikke ha så mye talent når du driver plagiat av John Woo, men jeg kan tillate det når det er ingen som lager slike actionfilmer lenger. For oss som digger ville og stilfulle skuddvekslinger, er vi i himmelen når Shoot ‘Em Up setter i gang.

Historien er syltynn, og det er null karakterdybde. Skuespillerne gjør en god jobb og har glimt i øyet. Her er det actionscenene som gjelder, og med et rocka soundtrack er jeg i himmelen og jeg vil ikke at filmen skal slutte. For det er så tøft.

Filmen varer kun i rundt 86 minutter, så det er ikke noe særlig dødtid her. Det er en scene som er ufattelig kjedelig, og det er når Clive Owen og Monica Bellucci tar seg en alvorsprat. Den scenen fungerer dårlig.

Shoot ‘Em Up er sammen med Flash Point årests beste actionfilm. Her er det full pupp hele veien.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.