Visit my YouTube channel here.

Youth (2015)

youth

Okay, you win. I’ll go to bed with you, on one condition: that you don’t come. That way, Frank… that way, you’ll never forget me.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En verdenskjent dirigent er på ferie sammen med sin datter og en god venn som er en anerkjent filmregissør. De er gjester på et luksuriøst spahotell der de leger sine sår.

Youth er regissert av Paolo Sorrentino, han er mannen bak den kritikerroste, The Great Beauty (2013). Jeg likte ikke den filmen noe særlig.

I hovedrollene finner vi Michael Caine, Paul Dano, Harvey Keitel og Rachel Weisz.

Youth er en voksen film, men de fleste vil nok forstå hva filmen handler om. Alderdom er ikke det morsomste i verden, men man får i det minste mer kunnskap, det kan jo man trøste seg med.

Youth tar opp alderdom på en ganske underholdende måte, men den har absolutt sine emosjonelle øyeblikk som er lett å relatere til. Bildene vi ser er nydelige, temaet er interessant og karakterene vi følger er også interessante. Hva skjer med en person som har nådd toppen når han eller hun begynner å bli gammel og sliten?

På dette hotellet befinner det seg mange forskjellige typer mennesker. Noen er yngre som forsøker å finne seg selv igjen, noen er eldre som forsøker å komme seg videre i livet, men fortiden gir ikke helt slipp på dem.

Filmen er både morsom og litt sår, men det er en hendelse i filmen jeg fikk problemer med og det er hendelsen med bestevennen til dirigenten. Jeg skjønte ikke helt hans valg, jeg fikk ikke inntrykk av at han var så skjør.

En av de beste karakterene i Youth er karakteren som Paul Dano spiller. Han spiller en skuespiller som ønsker å bli tatt seriøst, men han er mest kjent for å ha gitt sin stemme til en robot. Denne karakteren er veldig interessant og litt klysete. Vi får se en herlig, liten scene når Miss Universe tar kontakt med ham og han er ganske spydig i tonefallet når han prater med henne. Det kan han angre på når hun har blitt frisk!

Youth kommer nok til å komme på min topp 10-liste for filmåret 2015. 2015 var et meget svakt filmår, heldigvis dukker det opp overraskelser som Youth som i det minste skiller seg litt ut og har kvaliteter som jeg liker. Filmen grep tak i meg, og jeg koste meg med universet og karakterene jeg møtte.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildekvaliteten er fantastisk. Bildet er klart, skarpt, detaljert og fargene er dype og varme. Sortnivået er fantastisk. Bildekvaliteten i Youth er noe av det beste jeg har sett på Blu-ray Disc.

Dialogen er klar og tydelig. Filmmusikken fyller opp rommet flere ganger med luftig filmmusikk som tar alle høyttalerne i bruk.

6 thoughts on “Youth (2015)”

  1. Nei, ikke ennå, men det har vært en av filmene jeg har gledet meg mest til å se som kom ut i 2015.

   Fryktelig svakt filmår, har ikke vært så mye bedre i 2016 heller. Noen høydepunkter var det i 2015, men mengden av filmer jeg hygget meg med ble betraktelig mindre sammenlignet med 2013-2014. Hva synes du?

 1. Synes faktisk at 2015 kom greit ut til slutt med en del godbiter (Room, The Walk, Ex Machina, In the Heart of the Sea, The Hateful Eight), MEN på langt nær like bra som 2014 – Året jeg rater som det beste filmåret noensinne. Takket være Whiplash, Nightcrawler, Grand Budapest Hotel, The Theory of Everything, Interstellar +++

  Sier meg derfor enig med deg. Men jeg gjenstår ennå å se en del 2015-filmer. Youth, Trumbo, The Man from U.N.C.L.E. og Selma blant annet.. 🙂

  1. Alle med unntak av Selma er fine filmer etter min mening. Selma jaktet på en Oscar, da får jeg alltid en vond smak i munnen.

   Whiplash og spesielt Nightcrawler er to knallfilmer, glede meg mye til å se sistnevnte igjen, beste rolletolkningen til den fantastiske Jake G. så langt i karrieren. Herlig film! 🙂

 2. U.N.C.L.E. er bestillt på blu-ray, må vente til prisen dropper litt på Trumbo og Youth 😉 Må si meg veldig spent!

  Hva Jake Gyllenhaal har gjort de siste årene har imponert meg stort, og jeg har lyst til å se alt han medvirker i framover. Nåtidens beste skuespiller! Det samme kan sies om Denis Villeneuve. Å lese at de skal spille inn The Son var store nyheter 😀 Tror fort Arrival kan vise seg å bli årets beste film også 🙂

  1. Ja, Jake G. har mange gode rollevalg de siste årene. Han er vel en av få respekterte skuespillere som ikke har medvirket i en superheltfilm også eller en større filmserie, det lukter det respekt av. Det sier egentlig sitt også, han går sin egen vei.

   Jake G, Tom Hardy og Mark Ruffalo har vært mine favoritter de siste årene, ser alt de medvirker i. De har mye til felles som skuespillere og valg av roller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: