Visit my YouTube channel here.

2002 (2001)

2002.jpg

Det hviler en forbannelse over Chiu. Kan han forhindre at hans nye partner vil dø, eller er det allerede bestemt?

2002 har jeg vel sett seks ganger nå, og den er fremdeles like god. Regissør er Wilson Yip, som er mest kjent for Sha Po Lang, Flash Point og Dragon Tiger Gate.

Nicholas Tse og Stephen Fung har hovedrollene, og de pleier å levere når de spiller i samme film. Man kan si at 2002 er Hong Kongs svar på Ghostbusters, men med knyttnever og spark. Stephen Fung er en ok kampsportutøver, det er ikke Nicholas Tse. Dette preger kampscenen på slutten, og det blir litt ujevn klipping for å skjule svakhetene.

Det jeg har alltid falt for med 2002, er den mørke underliggende tonen filmen har. Chiu har ingen venner eller kjæreste, og kan aldri få det heller. For da vil de dø. 2002 har flere dramatiske scener på slutten som er til tider veldig rørende. Men 2002 slutter altfor brått, og dette ødelegger litt av helhetsinntrykket.

Det positive med filmen er skuespillerprestasjonene til Nicholas Tse og Stephen Fung. Selv om 2002 ikke er en alvorlig film, klarer de til tider å få denne filmen til å bli akkurat det. Jeg må også trekke frem filmmusikken som er noe av det bedre jeg har hørt. 2002 er også til tider meget bra visuelt sett, og har noen fine kampscener. Spesielt bassengkampen er høydepunktet i filmen.

En underholdende, men samtidig en trist film. 2002 har en bra historie og gode skuespillerprestasjoner.

8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: