Visit my YouTube channel here.

A Day with My Son (2007)

Lee Gang Sik soner livstidsdom for drap. Han har ikke sett sin sønn på 15 år, og sønnen er nå 18 år gammel. Lee Gang Sik får permisjon i kun ett døgn, slik at han kan treffe sønnen sin. Men det er mye Lee Gang Sik ikke vet om sin sønn.

Regissør Jang Jin som stod bak den fantastiske Guns & Talks er tilbake med en ny film. Sjanger er familiedrama, og landet er Sør-Korea. Skuespillerne i filmen leverer fantastiske rolletolkninger, og det er spesielt Cha Seung Won som spiller Lee Gang Sik som imponerer her. Han som spiller sønnen, Ryu Deok Hwan, er også strålende og ikke minst er han troverdig i sin rolle. Troverdighet er det viktigste i slike filmer, og heldigvis leverer skuespillerne i A Day with My Son.

Selv om A Day with My Son er en dramafilm, er det til tider komiske situasjoner her som passer ypperlig inn. Det er litt morsomt å se hvordan Lee Gang Sik har problemer med å føre dialoger etter å ha vært i fengsel i 15 år. Det som mangler i A Day with My Son er litt mangel på karakterdybde. Jeg følte at man aldri ble kjent med Lee Gang Sik skikkelig, og man fikk heller ikke vite hvorfor han drepte de to menneskene. Det var ikke mye anger han viste etter å ha drept to mennesker. Det han angret på var at han nesten slo ihjel sin sønn når han var yngre.

A Day with My Son har en uventet slutt. Jeg tenkte at filmen kunne ende på to måter etter å ha sett en del sørkoreanske filmer, men jeg bommet totalt med mine teorier. Slutten var fantastisk rørende, og tårene presset på.

En sterk historie og sterke skuespillerprestasjoner gjør A Day with My Son til en av de beste filmene jeg har sett hittil i år.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.