Visit my YouTube channel here.

Aces Go Places (1983)

Jakten på diamanter.

Jeg husker godt Aces Go Places-serien, eller Mad Mission som filmene ble kalt her i vesten. De tre første filmene har en spesiell plass i mitt hjerte, jeg tror de tre første filmene var noen av de første asiatiske filmene jeg så etter å ha sett en del Jackie Chan-filmer og ninjafilmer. For min del visste jeg ikke om noen andre asiatiske filmer enn de Jackie Chan hadde medvirket i, la aldri merke til navn og skuespillere hvis jeg så samuraifilmer fra Japan og andre asiatiske ninjafilmer. Jeg var veldig ung når jeg så Aces Go Places-filmene, og jeg trodde at det var Jackie Chan som hadde hovedrollen. Senere viste det seg at det var Samuel Hui som hadde hovedrollen, men til min unnskyldning var jeg svært ung og så nesten ikke forskjell på kinesere. Nå ser jeg heldigvis forskjell, skulle bare mangle.

Eric Tsang regissert de to første filmene i serien. Nostalgi er det noe vi alle har, om det er musikk eller film. Selv om jeg elsket de tre første filmene når jeg var ung, pleier man å bli litt skuffet når man mange år senere bestemmer seg for å se filmene igjen. Gjett om jeg ble positivt overrasket! Aces Go Places er like god som den var på 80-tallet. Kjenningsmelodien, rollefigurene, actionscenene og komikken er strålende. Alle skuespillerne har god kjemi, spesielt Samuel Hui og Karl Maka. Karl Maka er en herlig type med glimt i øyet.

Aces Go Places spiller mye på humor, spesielt slapstickhumor. Liker du ikke denne type humor kan man for sin egen del glemme hele filmen. Jeg liker denne type humor når den fungerer, og det gjør den med glans i Aces Go Places. Noen tøffe actionscener får man også, og de blir bedre og større etter hver oppfølger, spesielt Aces Go Places 1-3.

Et morsomt gjensyn med en film som fikk meg til å utforske mer enn bare Jackie Chan når jeg var yngre. Jeg har mye å takke Aces Go Places for, veldig mye.

4 thoughts on “Aces Go Places (1983)”

  1. hehe det var vel den andre filmen som har roboter (den første har tidenes radiostyrte biler). jeg må nesten sette meg ned å se serien igjen en dag jeg også.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.