Visit my YouTube channel here.

Alice in Earnestland (2015)

Vi følger en kvinne som ikke har det lett om dagen. Hun har mange jobber, og hun forsøker å spare opp til en bolig som hun og hennes mann trenger for å pleie kjærligheten. Men uflaks forfølger dette paret, det starter med mannen, så smitter denne uflaksen seg over på henne også.

Alice in Earnestland er en mørk komediefilm der man føler synd på protagonisten som egentlig ikke gjøre mye galt, det er personene rundt henne som gjør at hun må besøke sin mørke side. Det er spesielt en sak om eiendomsutvikling som får henne i trøbbel, det tar bare litt tid før hun skjønner det selv.

Universet er lite, karakterene er få. Men filmen er underholdende, den blir aldri kjedelig med sin korte spilletid, og det som skjer her gjør at filmen hele tiden klarer å engasjere sine seere. Filmen blir underveis blodigere, men den har hele tiden glimt i øyet.

Det eneste jeg reagerte litt på var når kvinnen ble utsatt for grov tortur med et dampstrykejern. Plutselig føltes det ut som om jeg så en av filmene til Chan-wook Park. Ellers er dette en lett og sjarmerende film med veldig mørke undertoner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.