Visit my YouTube channel here.

Frankie & Alice (2010)

frankie and alice

Fortidens demoner.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger en eksotisk stripper som bærer på vonde ting fra fortiden. Hun er schizofren, og hun blir innlagt på psykiatrisk avdeling der en snill psykiater forsøker å hjelpe henne og finne ut av alle personene hun har inni seg. For det er flere han vil finne, og ikke alle er like vennlige.

Frankie & Alice er regissert av Geoffrey Sax (Stormbreaker, og i hovedrollene finner vi Halle Berry og Stellan Skarsgård. Frankie & Alice skal visstnok være basert på sanne hendelser, men gjør det at filmen blir bedre av den grunn?

Nei ikke helt. Det største problemet er at protagonisten er en ufyselig stripper. Filmen gir oss seere aldri en særlig grunn til at vi skal bry oss om henne. Hvorfor skal vi bry oss om en psykisk syk stripper? Frankie & Alice gir oss noen tilbakeblikk i fortiden der hun opplevde noen vonde ting, men selv ikke da klarer filmen helt å skape noe empatifølelse for denne kvinnen.

Det som er mest interessant er å følge psykiateren som forsøker å hjelpe henne. Det pleier også å være det mest interessante i denne type filmer. Men underveis merker man at Frankie & Alice som film ikke er særlig skitten. Alle er for det meste veldig hyggelige på det psykiatriske sykehuset. Det føltes ikke særlig realistisk ut med tanke på hva man har sett tidligere fra amerikanske psykiatriske sykehus, men kanskje de har tatt litt hardt i? Noen vil sikkert synes at dette er fint, det forstår jeg, men det finnes også en mellomting, for denne kvinnen er jo faktisk veldig farlig. Men det er ikke mange hendelser vi ser på det psykiatriske sykehuset.

Frankie & Alice har stort problem der den glemmer å bygge opp protagonisten på en mer sympatisk måte. Når man ikke føler noe for protagonisten i en film som dette der hun er psykisk syk og trenger hjelp, da mener jeg at her har ikke folkene bak filmen gjort en særlig god jobb. Det blir heldigvis bedre når det gjenstår 30 minutter, men som film tar Frankie & Alice for mange snarveier.

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart og en smule kjølig.

Dialogen er klar og tydelig. Ellers skjer det ikke mye på lydsiden, sidehøyttalerne blir nesten ikke tatt bruke det hele tatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: