Visit my YouTube channel here.

Among the Living (2014)

among the living

Skulking kan straffe seg.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Fransk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Tre gutter skulker skolen. De tar turen over til et nedlagt filmstudio, noe de aldri burde ha gjort. For de oppdager en kidnappet kvinne som blir båret inn i en gammel bygning av en merkelig skikkelse med klovnemaske. Selvfølgelig forsøker de å finne ut hva som foregår, men det burde de har aldri ha gjort.

Among the Living er den tredje filmen til regissørene Alexandre Bustillo og Julien Maury. Dette er karene bak den fantastiske Inside (2007), og den underholdende Livide (2011).

Jeg ser at flere har på en måte sammenlignet Among the Living med filmer som Stand By Me og The Texas Chain Saw Massacre (1974). Jeg ser litt av grunnen til det, men Among the Living har ikke dybden til Stand by Me og den klarer heller ikke å skape den råe energien man fant i The Texas Chain Saw Massacre, noe svært få filmer klarer.

Åpningssekvensen er ganske brutal og jævlig, men ikke tro at Among the Living er en film som vil følge i fotsporene til Inside (2007). Det roer seg ned, og Among the Living forsøker på en måte å følge i fotsporene til The Texa Chain Saw Massacre med å fokusere på terror og atmosfære.

Jeg vil ikke si at Among the Living brenner sakte, for det skjer noe interessant hele tiden. For det første er det interessant å følge de tre bestevennene, dessverre så lærer man dem aldri helt å kjenne. Spilletiden blir for kort, man må prioritere, noe som går ut over vennskapsfølelsen og dybden.

Among the Living er ikke direkte en grafisk film, den spiller veldig mye på atmosfæren. Spennende blir det, skurken er en ekkel type og mot slutten så fikk jeg følelsen av å se en slags oppfølger av Inside når skurken tar noen hjemmebesøk. For han er en sadistisk jævel som liker å torturere ofrene sine på en sakte måte før han dreper dem. Det er spesielt en scene som er ganske intens der man ikke helt vet hva han tenker på, for han kan plutselig ombestemme seg når han har funnet en gjenstand som han har lyst til å drepe med. Jeg lo litt når han bestemte seg, for jeg er ganske sikker på at det er svært få som klarer å gjette drapsmetoden.

Av de tre filmene til nå synes jeg Among the Living er den nest beste filmen som Alexandre Bustillo og Julien Maury har laget. Jeg likte også Livide, men den brant alt for sakte i starten og de sentrale karakterene var ikke like interessante som de vi finner i Among the Living. Jeg brydde meg mye mer om karakterene i Among the Living, spesielt den større familien som virkelig får gjennomgå. Atmosfæren som blir skapt er ekkel, skitten og en smule forstyrrende. Det elsker jeg!

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildet er klart, fargene er varme og det er lite å klage på.

Lydsporet er veldig aggressivt, jeg måtte dempe ned volumet litt. Dialogen er klar og tydelig, og alle høyttalerne blir tatt ofte i bruk slik at rommet blir fylt opp med atmosfærisk lyd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.