Visit my YouTube channel here.

Australia (2008)

australia

King George går inn i solnedgangen med sine bare rumpeballer.

Australia var en langsom og svulstig filmopplevelse som bruker alle klisjeer som er mulig å bruke. Hugh Jackman vokser som skuespiller, Nicole Kidman er som vanlig Nicole Kidman. Hun har ikke det største repertoaret, og hun virker veldig kjølig i de fleste filmene hun medvirker i. En isdronning kalles det.

Hovedproblemet med Australia er at den gaper over for mye uten å konsentrere seg om enkelte ting. Aboriginer, kjærlighet, drap, en ond skurk og til slutt angriper Japan med et flyangrep. Det er så ufokusert og kjedelig når man ikke har en synlig tråd å følge. Jeg ble lei av hele King George og Nullah. For noen slitsomme typer, og King George kunne godt ha dekket til de forferdelige rumpeballene sine, den gamle grisen!

Australia er til tider vakker å se på, men spesialeffektene er middelmådige. Kjærlighetshistorien som er den sentrale delen i filmen fungerer ikke. Historiefortellingen og rollefigurene fungerer ikke, jeg tror ikke det Baz Luhrmann forsøker å formidle. Hadde han bare konsentrert seg om aboriginene, og dekt til rumpeballene til King George, kunne det ha fungert mye bedre. Og ikke minst burde filmen hatt en mye mørkere tone, for Australia starter som en komediefilm, noe som føltes helt unaturlig ut i denne sammenheng.

Nei, Australia er en suppefilm med for mange ingredienser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.