Visit my YouTube channel here.

The Square (2008)

Grådighet og dumskap.

Australia er ikke det mest interessante filmlandet, selv lille Norge er i en helt annen liga når det gjelder å lage kvalitetsfilmer. The Square er en typisk krimthriller som ikke byr på mye nytt. Jeg fikk følelsen av å se en episode av detektimen.

Det skjer mye, men filmen er så tom og ganske tåpelig med to elskere som finner ut at de skal stjele pengene til mannen til kvinnen. Hvorfor, får vi aldri svar på. Jeg ser ikke noe grunn til at Raymond Yale skal forlate en sikker jobb og inntekt for litt nyere fitte, og penger som sikkert vil brukt opp ganske raskt. Manuset er elendig ser man på motivet og karakterdybden, karakterdybde eksisterer ikke i The Square.

The Square er en film der en mann gjør et galt valg i livet, og det bare baller seg på. Hva enn han gjør dør mennesker rundt ham som fluer. Høres ikke dette kjent ut? Skuespillerne er ikke særlig gode, David Roberts er tafatt og kjedelig, mesteparten av skylden skal manuset ha. Jeg kommer ikke over den elendige kjærlighetshistorien, vi ser jo aldri noe spesielt med dette paret!

Jeg kjedet meg ikke, men jeg ble oppgitt over valgene som manuset tok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.