Visit my YouTube channel here.

Azumi (2003)

azumi

Skal det være en rose?

Azumi er en film jeg har sett en del ganger nå. Det er en god film, men det er ikke en film som blir bedre for her gang man ser den. Den taper seg litt for hver gang. Azumi er en film som er best første gang man ser den.

Regissør Ryuhei Kitamura er mest kjent for filmen Versus, en film jeg finner meget oppskrytt. Han har alltid vært en spennende regissør etter Versus, men han har aldri fått det helt til. Det bor mye godt i ham som regissør, det er det ingen tvil om. Nå har han flere filmer bak seg, men han gjør samme feil gang etter gang. Det store problemet til Ryuhei Kitamura er fremdriften. Av filmene jeg har sett der Ryuhei Kitamura er regissør, så byr han på tøffe actionscener og rollefigurer med forskjellige personligheter. Men når det ikke er actionscener eller tempo i filmen, faller korthuset sammen. Ryuhei Kitamura er ikke god med vanlige dialogscener. Har han blitt bedre med årenes løp? Nei!

Azumi er en frisk film med mange kampscener og gode rollefigurer. Spesielt skurkene er herlige. Kampscenene er helt greie, men de kunne vært bedre hadde noen av de mer sentrale rollefigurene vært bedre med sverd. Ryuhei Kitamura klarer å skjule svakhetene bra, så irriterende blir det ikke.

Selve historien mangler det lille ekstra. Azumi taper seg litt når hovedgruppen møter en annen gruppe underholdere. En av Azumis venner faller for en dame, noe som ikke fungerer i denne filmen. Det topper seg når damen forsøker å få Azumi til å legge ned sverdet for å vise frem sin feminine side.

Azumi er fremdeles en god film. Det er absolutt en fin film for tenåringer som ikke har sett mye japansk film. Den er kul og utradisjonell, og det liker våre kvisete venner med mye hårgelé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.