Visit my YouTube channel here.

Sky High (2003)

Welcome to the Gate of Rage. I am Izuko, Guardian of the Gate. You have died. You exist only as a spirit. To the Gate of Rage come those dead of misadventure, or murder. Here you may choose one way to proceed, out of three.

Ryuhei Kitamura har fått en liten fanbase etter Versus og Azumi. Versus er en film jeg fant meget oppskrytt, men Azumi falt jeg for. Sky High lider litt av det samme problemet som Versus hadde, og det var at filmen var for lang og det ble for mye dødtid mellom alle actionscenene.

Historien i Sky High er interessant og vel gjennomført, likeledes rollefigurene som har personlighet og sjarm. Men det er ikke nok actionscener i filmen, det er faktisk veldig få og filmen varer 30 minutter for lenge. Det er mye bra her, men svakhetene blir så klare. Filmen føltes ut som en billig TV-produksjon, men Ryuhei Kitamura bruker pengene bra med tanke på hvordan filmen ser ut.

Det kuleste med filmene til Ryuhei Kitamura er etter min mening hans rollefigurer og poseringene før kampscenene. Det er en lengre sverdkamp her på slutten, men det er ikke noe spesielt med den og den er også for lang slik at den blir kjedelig til slutt. Det er her Ryuhei Kitamura sitt problem som regissør ligger. Mannen klarer ikke å få dialogscenene til å bli interessante, og man blir sittende å vente på actionscenene. En film kan ikke bare ha actionscener, man må også ha litt spenning og interessant dialog som klarer å få seerens oppmerksomhet. Det klarer aldri Ryuhei Kitamura, og han vil aldri bli en dyktig regissør hvis han ikke behersker disse delene.

For de som likte Versus og Azumi er Sky High verdt å sjekke ut. Men det er lavbudsjett hele veien, og det er kun en lengre sverdkamp på slutten som ikke imponerer. Historien i filmen er bra, men Ryuhei Kitamura har problemer med å holde et jevnt tempo mellom de få actionscenene og dialogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.