Visit my YouTube channel here.

Bang Rajan (2000)

bang rajan

Den burmesiske hæren er i ferd med å erobre Thailand, men det er en liten landsby som stopper deres fremmarsj, og det er en liten landsby som heter Bang Rajan.

Dette er en sann historie fra rundt 1700-tallet. Man kan godt si at dette er Thailands svar på Braveheart. Filmen er voldelig, brutal og ikke minst utrolig bra laget. Slagscenene er storslagne, det er noe av det beste jeg har sett i en film.

Det som også slo meg er at thailandske skuespillere er mer troverdige i en del filmer enn andre asiatiske skuespillere fra Hong Kong og Sør-Korea. Mange av skuespillerne fra Sør-Korea og Hong Kong overspiller så til de grader, det føles helt unaturlig ut i mange filmer. Jeg har som sagt lagt merke til at skuespillerne fra Thailand er mer naturlige i sine rolletolkninger, da i bedre filmer, for de lager utrolig mye dritt også.

Jeg nevnte at slagscenene er storslagne, og jeg må også nevne filmmusikken som er rett og slett majestetisk i Bang Rajan. Man vet hvordan filmen ender hvis man har lest litt om historien. Når siste slagscene er unnagjort, ja, da sitter man og måper. Alt er så perfekt i denne filmen, og den holder akkurat passe tempo så vi blir kjent med de sentrale karakterene som alle har sin historie. Bang Rajan er en storslagen film som er minst like god som Braveheart.

Og jeg kan ikke glemme barten til lederen for landsbyen i Bang Rajan. Maken til bart skal du lete lenge etter. Mannens bart hadde lett vunnet over skjegget til Chuck Norris i nærkamp. Skjegget til Chuck Norris hadde løpt sin vei faktisk. Og hvem trenger vel raske hester når man har vannbøfler med store horn som løper i 4 km/t og som har balanseproblemer pga. hornstørrelsen, eller så har den fordrukne alkisen byttet ut vannet med alkoholen sin.

Bang Rajan er en fantastisk film med tøffe menn, vannbøfler og majestetiske barter. Det kan man ikke si om mennene fra Trønderlag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.