Visit my YouTube channel here.

Be Sure to Share (2009)

Kreft, og en fisketur.

Sion Sono viser nå at han virkelig følger i fotsporene til Takashi Miike. Nå mangler det bare en barnefilm og en actionfilm for Sion Sono, så kan han erklæres som lillebroren til Takashi Miike.

Be Sure to Share er en dramafilm om en familie der far og sønn får kreft, begge to ligger tynt an da kreften er av den aggressive typen. Filmen fokuserer på guttens fortid der faren var hans fotballtrener. Faren var streng og dominerende. Disse scenene ga meg svært lite, jeg misslikte faren som en familiemann. Han har en latterlig oppførsel som gjør at jeg ikke føler at de knyttet bånd på en positiv måte. Der svikter Be Sure to Share.

Jeg vet ikke om dette er en personlig film for Sion Sono da han dedikerer filmen til sin far. Den føltes veldig personlig ut, for dette er ikke en film som vil gi deg en slutt som er tilfredsstillende. Filmen har en åpen slutt med ubesvarte spørsmål, noen vil hate det, andre liker det. Jeg havner mellom to stoler.

Sion Sono er en særing, og selv om han prøver å lage en seriøs dramafilm, klarer han ikke helt å holde tilbake med en bisarr fisketur som ikke er rørende. Det er trist å tenke på hvis Sion Sono mente at den scenen skulle være emosjonell, og at man som seer skulle felle en tåre. Scenen er latterlig, den ødelegger ganske mye av det Sion Sono klarte å bygge opp i starten. Det ble en fin sprekk i grunnmuren.

Be Sure to Share er en langsom dramafilm om minner, nåtid og fremtid. Den klarer aldri å røre en emosjonelt, men det er en film som får en til å tenke på sitt eget liv. Hva fremtiden vil bringe er det ingen som vet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.