Beautiful Creatures (2013)

beautiful creatures

Forbudt kjærlighet.

Bilde: 2.40:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Det begynner en ny jente i klassen, og Ethan Wate faller for henne. Men det han ikke vet er at hun er en heks. Og hun fyller snart 16 år, noe som betyr at hun får svaret om hun blir en ond eller snill heks. Det viser seg også at hun kan bli den sterkeste av dem alle, og onde krefter forsøker å få henne over til den mørke siden.

Jeg digger hekser, og jeg måtte se denne siden jeg også har blitt litt fascinert av Twilight-bølgen. Beautiful Creatures ble en økonomisk fiasko på kino, noe den virkelig ikke fortjente. For dette her var så mye bedre enn de idiotiske Twilight-filmene.

Sammenlignet med Twilight har Beautiful Creatures bedre skuespillere, og ikke minst mer interessante karakterer. Karakterene er levende, og de mest sentrale har faktisk personlighet. Og at handlingen er lagt til sørstatene passer perfekt. Filmen har også glimt i øyet, noe Twilight filmene ikke har i det hele tatt.

Historien er interessant og faktisk ganske rørende, selv om dette er en film mest myntet på unge tenåringsjenter. Skuespillerne leverer gode rolletolkninger, spesielt må jeg gi ros til Alden Ehrenreich som spiller den unge mannen som faller for en heks. Han er så varm og god, man føler virkelig sørstatene i ham, det vil si den gode siden.

Det jeg ble mest skuffer over var det siste og avgjørende oppgjøret der vi skulle få svaret om Lena Duchannes ville bli en slem eller snill heks. Litt dramatikk får man, men jeg forventet at man skulle få se et fyrverkeri med sexy hekser i ville kampsekvenser. Men det skjedde altså ikke.

Jeg trodde aldri at jeg som en godt voksen man ville like en film som Beautiful Creatures. Jeg liker mye mer hekser enn vampyrer, og når historien fungerer om forbudt kjærlighet der man kan bry seg om karakterene, så er dette en film man burde sjekke ut hvis man har blitt arret for resten av livet av Twilight-filmene, eller hvis du ikke har gitt filmen en sjanse. For at dette bli en økonomisk fiasko er for meg underlig. så unge jenter, hjelp Beautiful Creatures til å gå i pluss. Det fortjener virkelig filmen.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Dårlig kontroll på lyset gjør at bildet blir litt livløst og mykt. Filmen ser best ut i mørkere partier, noe som er ganske uvanlig. Det blir for mye kaos når dagslys får herje nesten fritt kan det virke som.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer ikke så mye her, men lydsporet åpner seg opp og viser litt muskler mot slutten av filmen når alt skal avgjøres. Da hører man hvor klart, stramt og kraftig lydsporet er der rommet blir fylt opp med mye god lyd.

2 kommentarer til «Beautiful Creatures (2013)»

  1. Den onde sirkelen, alle som muligens hadde latt seg overtale til å se denne, er skremt bort grunnet dine twilight anmeldelser. Beklager men denne havner ikke på “to watch” lista mi, hehe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.