Visit my YouTube channel here.

The Punisher (1989)

the punisher 1989

If you’re guilty, you’re dead.

Bilde: 1.85:1
Lyd: LPCM 2.0
Undertekst: Norsk

Frank Castle mistet familien sin i en bilbombe. Mafiaen stod bak bilbomben, og i løpet av fem år har Frank Castle blitt en lovløs hevnmaskin som har tatt opp kampen mot organisert kriminalitet. Han rydder opp, men så dukker yakuza også opp i byen, og ting blir mer vanskelig når han faktisk må samarbeide med sin erkefiende.

Nyinnspillingen av The Punisher (2004) skuffet. Jeg liker Thomas Jane, men han kledde ikke rollen som Frank Castle. Punisher: War Zone hadde volden, men den hadde for mange problemer. Men i motsetning til Thomas Jane kledde Ray Stevenson rollen som Frank Castle. Jeg digger den tøffingen. Dolph Lundgren kler også rollen som Frank Castle. Han er stor, har mye muskler og er like kald som han var i Rocky IV.

The Punisher er ikke særlig grafisk. Følelsen av å se karakterer fra en tegneserie føler man allerede i starten av filmen. De er enkle og dumme, og noen er meget kjedelige. Det som redder The Punisher er den mørke atmosfæren og Dolph Lundgren. Filmen holder også et fint tempo, her rekker man ikke å kjede seg og det er ganske mange som blir drept her, noe man selvsagt setter pris på. The Punisher er en ganske vill film som er skitten og mørk, samtidig har den litt glimt i øyet.

Man må spørre seg selv hvorfor i huleste Louis Gossett Jr. medvirket i denne filmen. Greit at han vil tjene penger, men en Oscarvinner burde ikke medvirke i filmer som The Punisher. Det er han for god til.

Actionscenene er kurante, de er ikke store eller spektakulære, men de gjør jobben sin. Jeg savnet mye mer blod og gørr som vi fikk servert i Punisher: War Zone. Det pleier å forsterke inntrykket, og som actionfan pleier det å få frem gliset.

The Punisher (1989) er den beste filmen av de tre filmene som foreløpig har kommet ut. Filmen er ikke et mesterverk, men den har ikke like mange problemer som de to andre filmene. Vi får satse på at det vil komme en film til som vil bruke de mest positive tingene fra de tre første filmene, og samtidig luke ut feilene.

Bilde: 6/10 Lyd: 5/10 Ekstramateriell: 0/10

Dette er en eldre katalogfilm som ikke akkurat er en populær og kjent film. Bildet ser slitt ut, og det dukker opp noen hvite og sorte flekker her og der. Men jeg kunne ikke se noen større skader på bildet.

Dialogen er lav, og eksplosjoner og skuddvekslinger er justert for høyt slik at dialogen må lide da man må justere volumet ned, for lyden av skuddvekslinger og eksplosjoner blir for høye med en kald og steril klang som ikke akkurat ørene liker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.