Visit my YouTube channel here.

Bedevilled (2010)

Fanget på en øy.

Endelig en positiv overraskelse fra Sør-Korea. Bedevilled er en vond og provoserende film der en kvinne reiser tilbake til sitt tidligere hjemsted. Hun angrer nok på det, for øyas beboere er sinnssyke og dysfunksjonelle. Mennene er kåte svin som sikler og tror kvinner kun er til en ting, mens de eldre kvinnene på øya setter pris på at de har mennene på øya som hjelper dem. Bok-nam har fått nok, og hun vil rømme sammen med sin datter, men ikke alt går etter planen.

Den første timen av Bedevilled er hard og brutal kost for de fleste. Det er utrolig å se hvor lite et menneske er verdt for andre, spesielt mennene er lite pene og grisekåte. Den eldste kvinnen på øya ser ut som en gammel rynkete mann, men hun er herlig som lederen for denne gale gjengen som har isolert seg fra omverdenen.

Etter å ha sett mishandling av Bok-nam i over en time, får man heldigvis en fin belønning når Bok-nam har fått nok. Da blir filmen blodig og tilfredsstillende, dette er belønningen man får som seer. Dessverre varer Bedevilled 15 minutter for lenge, og slutten er ikke passende i det hele tatt. Filmen blir feig, og scenen på politistasjonen med Hae-won er latterlig. Filmen handler ikke om Hae-won, men hun skal liksom være en slags helt med valget hun gjør? Hun er en gretten merr med blek hud som er redd for andre mennesker. Hun klarer ikke å konfrontere andre mennesker på en sivilisert måte, hvorfor skal man da avslutte filmen med denne drittkjerringa?

Bedevilled er en spennende film som er treg den første timen, men belønningen kommer med mye blodsøl. Bare synd at slutten ikke står i stil med resten av filmen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: