Visit my YouTube channel here.

Begin Again (2013)

begin again

En ny start.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger en kvinnelig låtskriver som blir dumpet av kjæresten sin i New York. Ved en tilfeldighet møter hun en avdanket musikkprodusent som akkurat har fått sparken. Mens hun synger en av sine låter på scenen, så hører musikkprodusenten noe han ikke har hørt på lenge, nemlig ekte musikk med mening og sjel. Nå forsøker han å hjelpe henne med å lage sitt første album, men det er ikke så lett og de må tenke litt annerledes for å lage sitt første album.

Begin Again er regissert av John Carney, dette er mannen som sto bak den fine musikalske, romantiske dramafilmen, Once. I hovedrollene finner vi Mark Ruffalo, Keira Knightley, Hailee Steinfeld og James Corden.

Begin Again er en hjertevarm film som er ute etter å få seerne til å føle varme og glade. Karakterene sliter med kjærlighetslivet, og musikkprodusenten har ikke direkte vært der for datteren hele tiden. Det er på det punktet filmen er på sitt svakeste når datteren får lov til å bidra litt under en av låtene. Det sies at hun ikke har noen nærme venner, plutselig mot slutten så er hun helt forvandlet der hun har skiftet klær og er glad og lykkelig på skolen. Ja, Begin Again er en sånn film, den kan vel kalles for en fantasifilm.

Man håper at det selvsagt går bra for kvinnen i filmen, spilt av Keira Knightley. Hun er god i denne rollen, hun er som vanlig veldig sjarmerende og søt. Mark Ruffalo som spiller musikkprodusenten er alltid solid. Han kler godt denne type roller som en sjuskete mann som ser ut som en krøllete boms man får lyst til å spyle vekk med en brannslange.

Musikken er grei nok, men det er ikke min type musikk. Men man hører følelsen til den kvinnelige protagonisten i flere av låtene, noe som er viktig. Men like bra låter som man fant i Once, det har ikke Begin Again.

Det er ikke noe galt å lage en film som Begin Again. Ser man 300-400 filmer i året, så trenger hjernen en film som Begin Again som sjarmerer og skaper hyggelig atmosfære i rommet. Den overrasker aldri, men det er heller ikke poenget. Poenget er å føle seg glad og varm etter å sett filmen, og det lykkes Begin Again med.

Bilde: 7/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, lyst, varmt og mykt. Man kan dessverre se i enkelte scener at dette er en DVD-utgivelse med for mye kompresjon.

Dialogen hører man, men lydsporet er veldig forsiktig og litt lavt totalt sett. Lydsporet er ganske luftig når det blir spilt musikk, men ikke forvent et aggressivt lydspor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: