Visit my YouTube channel here.

Bigger Stronger Faster* (2008)

Anabole steroider. Et gode eller onde?

Anabole steroider er et omstridt tema. Vi får hele tiden høre hvor mye skade anabole steroider kan gjøre, aldri de gode sidene. Selv har jeg løftet vekter i 14 år nå, og har aldri tenkt tanken på å ta anabole steroider. Jeg har mitt kroppsideal. Målet var å ha en kropp som Mark Dacascos, en fin kropp i min bok. En kropp som en kroppsbygger som ser ut som en strandet hvalross har aldri vært målet. Det er regelrett stygt, og når man ser folk i ung alder som doper seg, så det er bare et trist syn. De er lette å plukke ut, se hvem som speiler seg mest og poserer for harde livet. Noen som følte seg truffet?

Bigger Stronger Faster* har mange gode poenger. Det er så mye annet farlig i verden enn anabole steroider. Antidepressiva, alkohol, røyking, overvekt og narkotiske stoffer kan gjøre like store skader som anabole steroider, det finnes en grense for alt her i livet.

Amerikanerne er lett påvirkelige, det ser man i Bigger Stronger Faster*. Jeg kommer aldri mer til å kjøpe proteinpulver og andre kosttilskudd som man bruker når man trener tungt, den tid er over for mitt vedkommende. Å tro at man kan bli like stor som dem som pryder de amerikanske kroppsbyggerbladene uten å dope seg, de lever man på en annen planet. Man kan selvsagt få store muskler med riktig kosthold og trening, men de fleste har ikke tid eller råd til en slik livsstil, da kommer anabole steroider inn i bildet. Alt med måte sier jeg bare hvis man absolutt skal prøve anabole steroider.

En flott dokumentar som tar et oppgjør med en usunn livsstil og et usunt livssyn. Verden i dag er på mange måter bedre enn gamle dager, men det er også omvendt. Hvordan vi ser på kroppen vår i dagens samfunn er ikke bra. Overfokusering på kropp, og mennesker som sliter med selvbildet er ikke bra. Det viktigste er at man er aktiv, tar vare på sin kropp så godt man kan, mer kan man ikke gjøre. Ikke gå i den fellen som de fleste gjør når de begynner å trene, det vil si, ikke se på de ville treningsprogrammene til bodybuilderne. De boler seg for harde livet, og med tanke på hvor kostbar maten er i Norge vil du ruinere deg hvis du skal spise sunn mat hver dag og samtidig bli større. Det koster mye penger og tid, og da må man sette seg ned og forandre på målsettingen. Det tok noen år før en verdensmester i tyveårene skjønte det. Jeg trente og spiste som en idiot, det var faen meg ikke verdt det. Men sånn er det med fleste verdensmestere i tyveårene, de vet best, lytter ikke til kroppen eller andre råd fra folk som kanskje har noen gode tips. Jeg var en av dem, men anabole steroider holdt jeg meg langt unna, karakterstyrke har jeg, så det så!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.