Visit my YouTube channel here.

Blind Fury (1989)

Oh, shut up, Ed! If you can’t handle it, get me somebody who can! Get me Bruce Lee!

Blind Fury er Hollywoods svar på japanske Zatoichi, bedre kjent som den blinde sverdmannen. I hovedrollen finner vi Rutger Hauer som den blinde sverdmannen. Er han troverdig som en blind sverdmann? Nei, men Rutger Hauer spiller uansett godt. Rutger Hauer er alltid kul, uansett hvor dårlig filmen er.

Filmen er typisk for 80-tallet der Nick Parker bruker sverdet for å kutte av øyenbrynene til en skurk. Skurkene er dumme og vittige, dette var kjennetegnet til actionsjangeren på 80-tallet. Høydepunktet for meg var når selveste ninjakongen, Sho Kosugi, dukker opp mot slutten av filmen som en leiesoldat.

Har du ikke sett filmen, ikke les videre i dette avsnittet. Vi er også vitne til en skikkelig filmblemme. Hovedskurken ruller rundt på gulvet der han kjemper om en hagle, og det er det siste vi ser til ham. Hvor ble han av? Snakk om blemme! Regel nummer en er at hovedskurken alltid blir drept i hjernedøde actionfilmer.

En helt grei film som er typisk for 80-tallet. Filmen kunne kanskje vært bedre hadde man brukt en kampsportutøver som den blinde sverdmanen, men det er svært tvilsomt med tanke på manuset som glemmer hovedskurken. Hvor ble han av?

4 thoughts on “Blind Fury (1989)”

  1. En av mine favoritter som ung (før jeg fant hong kong filmer hehe). Denne kom vel før Zatoichi vel ? Likte Sho som skurk 😛 Lite troverdig at Ruthger slårn i sverd kamp men hey, vekker minner for meg 😛 Over ti år siden jeg så denne sist… om ikke 20 😛

  2. Jo du sier noe der 🙂 Jeg har ikke sett så mange av de gamle asiatiske filmene egentlig (med unntak av Kurozawas filmer that is).

    1. Liker best eldre filmer fra Hong Kong (slutten av 70 og 80-tallet). Flaut å si, men jeg har ikke sett en eneste film av Akira Kurosawa. Jeg synes samuraier er så dølle, samme som cowboyer. Blir fort lei av overspillingen til japanerne også. Jeg liker mange av dagens komediefilmer med overspilling, men merker at man går fort lei når en ser noen filmer etter hverandre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.