Visit my YouTube channel here.

Bohemian Rhapsody (2018)

I pity your wife if you think six minutes is forever.

Bohemian Rhapsody er dessverre en ganske svak film om det legendariske bandet Queen med Freddie Mercury som frontmannen. Jeg forventet en skikkelig god biografifilm i samme gate som Walk the Line som fokuserte på livet og karrieren til Johnny Cash, og som dykket dypt ned i sinnet til protagonisten.

Men dybde kan du se lenge etter i Bohemian Rhapsody. Hele filmen er en stor skuffelse, dette føles ut som en billig TV-produksjon der nesten ingenting stemmer. Filmen fokuserer på Freddie Mercury og hans konflikter med spesielt de andre bandmedlemmene i Queen. Vi får se litt av hans selvdestruktive væremåte uten at jeg skjønte hva det var som plaget ham. Filmen er så lett og tom, det er jo ikke noe form for innhold her i det hele tatt. Hvem var egentlig Freddie Mercury, og hvem var de andre bandmedlemmene? Det gir aldri Bohemian Rhapsody svar på, den gir ikke svar på noe som helst!

Bohemian Rhapsody har dårlig tid med å fortelle sin historie. Plutselig har Queen blit store, man føler ikke at man som seer følger bandet fra å være ingenting til å bli en av de mest kjente gruppene i musikkhistorien.

Og hva med den fantastiske stemmen til Freddie Mercury? Mannen er en av de beste vokalistene jeg noensinne har hørt, men det er det ingen som legger mye fokus på. Det er så mye latskap og hastverk i Bohemian Rhapsody som ødelegger filmopplevelsen.

Og så har vi Rami Malek som spiller legenden Freddie Mercury. Seriøst, jeg skjønner ikke hvorfor han har fått så mye skryt. Han er fra før ikke en pen mann, og når han går rundt der med sine falske løstenner så minner meg han om en Alien som har skutt ut tungen sin. Han ser heller ut som en jævla stygg Hobbit som kunne være halvbroren til Gollum. Han ligner ikke på Freddy Mercury, og selv om Freddy Mercury skulle hatt regulering, så var han ikke en ekkel og stygg person slik han blir fremstilt i Bohemian Rhapsody.

Rami Malek skulle aldri ha spilt denne rollen, og med dette manuset og det dårlige og mangelfulle innholdet så skulle filmen aldri ha blitt laget heller! Sacha Baron Cohen skulle ha spilt Freddie Mercury, men han fikk ikke rollen da han ville satse mer på komedie. Og med tanke på den dårlige dramaturgien i filmen så hadde en ren komediefilm vært bedre!

Nei, Bohemian Rhapsody var en gedigen skuffelse. Dette er en lett og dårlig biografifilm for massene som spiser det meste opp og som digger Mamma Mia-filmene!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.