Visit my YouTube channel here.

Børning 2 (2016)

Smokey and the Bandit på isen.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Norsk DTS-HD Master Audio 5.1

Roy Gundersen blir sluppet fri fra fengsel etter å ha sonet sin fengselsstraff. Det tar ikke lang tid før han igjen befinner seg bak rattet, og politimannen Philip Mørk er selvfølgelig like bak for å arrestere ham.

Børning 2 er regissert av Hallvard Bræin, som også regisserte den første filmen. I hovedrollene finner vi Anders Baasmo Christiansen, Vegar Hoel, Sven Nordin, Jonas Hoff Oftebro, Henrik Mestad, Otto Jespersen og Stig Frode Henriksen.

Den første filmen var grei nok, og oppfølgeren er hakket bedre. Det skal sies at dette er en svært dum og innholdsløs film, men hva gjør vel det når filmen er fargerik og underholdende.

Fokuset er på bilkjøringen, og som i den første filmen er det et problem at det store billøpet mangler skikkelig energi og harde dueller. Det blir rett og slett for pent og ryddig det vi ser, her finner man ikke mye griseri under billøpet. Det skal sies at skurken ikke kan bli skrevet svakere enn dette, fyren sier ikke mye og personlighet eksisterer ikke. Han er bare en tom skurk som får noen få minutter på skjermen.

Men filmen har faktisk en veldig intens og nervepirrende scene når bilene kjører på isen og det kommer et stort skip som brøyter seg gjennom isen og bilene må rundt dette skipet. For hvis man ikke rekker det er det fare for at bilen havner i vannet eller at man blir arrestert av politiet, og den neste siste bilen ligger veldig tynt an. Denne scenen er helt klart det store høydepunktet i Børning 2, det er visuelt en vakker scene og filmingen er meget god og oversiktlig.

Ellers er karakterene karikerte pappfigurer uten innhold, men de er sjarmerende og man får følelsen av å se en hyggelig tegnefilm for hele familien. For dette føles ut som lette tegnefilmkarakterer, selv om filmen forsøker å være litt alvorlig i noen få minutter når det gjelder forholdet mellom protagonisten og hans datter. Men dette er en dum scene der datteren ønsker at faren skal være kul og kriminell, ikke en lovlydig borger. For en idiotisk scene, det sier alt om karakterene i filmen og man føler at Anders Baasmo Christiansen er for god til dette sjarmerende tullet.

Ellers trakk jeg på smilebåndet flere ganger, Otto Jespersen er i sitt ess og Henrik Mestad som spiller politimannen er bare herlig og sjarmerende. Nærmere enn Smokey and the Bandit kommer man ikke når det gjelder karakterene og komedien man finner i Børning 2.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 2/10

Bildet er klart og skarpt, og fargene er gode.

Lydsporet er veldig lavt, her måtte jeg justere mye på forsterkeren. Da er i det minste dialogen klar og tydelig, men lydsporet klarte aldri å fylle opp rommet. Det blir for tamt, spesielt var det skuffende når det gjaldt lyden som kom fra sidehøyttalerne.

Ekstramateriell:
Extended Scenes (2 minutter)
Deleted Scenes (6 minutter)
Instruksjoner (1 minutt)
Råmateriale, Biler i slalåmbakken (2 minutt)
Historier fra innspillingen (2 minutter)
Hilsener (3 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: