Visit my YouTube channel here.

Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant (2009)

Vampyrer og freaker.

Jeg har null kjennskap til bøkene, men jeg fant dette universet interessant med vampyrer og freaker. Følelsen av å se en Harry Potter-film er der, men persongalleriet i Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant er rikere, dessverre blir man aldri godt nok kjent med alle disse merkelige karakterene.

Skurken er herlig, John C. Reilly leverer en solid rolletolkning. Det samme kan ikke sies om Josh Hutcherson og Chris Massoglia, de er elendige og ødela mye av filmopplevelsen. Josh Hutcherson har bare et ansiktsuttrykk, han har null følelser, bare et tomt ytre. Chris Massoglia forsøker i det minste å formidle litt følelser, men manuset byr på for lett dialog. Chris Massoglia latterliggjør seg selv med overspilling og en horribel hårsveis fra helvete. Det er synd at det er så få gode yngre skuespillere i Hollywood, de vokser ikke på trær. Det som er rett og slett sykt er at Patrick Fugit ikke får flere ledende roller, og at han ikke spiller hovedrollen i denne filmen. Han er en av de mest undervurderte skuespillere jeg vet om, han får jo nesten aldri en sjansen til å vise seg frem etter den fantastiske rolletolkningen i Almost Famous.

Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant har atmosfæren og et fargerikt univers med merkelige skapninger. Den første halvdelen er klart den beste, etter hvert havner filmen på et spor som mange andre filmer har vært på. Manuset er tynt, men historien er interessant med tanke på en oppfølger. En oppfølger tror jeg vi kan se lenge etter. Filmen ble en flopp på kino, mulig at målgruppen ble for gamle til å se en film som dette på kino.

Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant er ikke en dårlig film, den byr på noen fine rolletolkninger og noen grusomme. To unge skuespillere ødelegger filmen sammen med et manus som ikke klarer å følge opp den første halvdelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.