Visit my YouTube channel here.

Clash of the Titans (2010)

They need to be reminded of the order of things.

Sam Worthington kom for de fleste som lyn fra klar himmel. Han medvirket i tre storfilmer på rad der han hadde hovedrollen. Jeg skjønner ikke hvorfor han plutselig fikk sjansen til å spille i Terminator Salvation, Avatar og nå Clash of the Titans. Her snakker vi om storfilmer som koster en del penger å lage, har Sam Worthington noen frekke bilder av mektige menn med sigarer mon tro? Jeg får ikke bestemt meg om Sam Worthington er en god skuespiller eller ikke. Han gir lite av seg selv med sine tilbakeholdende rolletolkinger, men når han gir litt energi ser man at det er noe talent som bor der, tror jeg. Men for å være ærlig trenger mannen muskler, han er nå blitt en actionhelt uten at han har store muskler eller noe kampsportbakgrunn. En feminin actionhelt? Nei takk, da synes jeg heller Dwayne Johnson burde få sjansen til å spille hovedroller i store popcornfilmer som f.eks. Clash of the Titans.

Clash of the Titans har mange feil som popcornfilm. Rollefigurer man ikke blir kjent med, de er helt innholdsløse. Skuespillere som ikke passer inn i det hele tatt, tenker spesielt på Liam Neeson og Ralph Fiennes, for noen livløse rolletolkninger! Livløs er et ord som også kan beskrive denne filmen. Her har man en fantastisk gresk mytologi man kan leke seg med. Da burde man ta det med ro, bygge opp rollefigurene, ikke servere alle godbitene på en gang mot slutten av filmen. Medusa og andre skapninger får ikke mye introduksjon. Mot slutten av filmen er tempoet så høyt at man nesten ikke kan blunke, for man er redd for at man kan gå glipp av noe.

Starten av filmen er grei, midtveis skjer det for lite, før det skjer for mye mot slutten. Dette ujevne tempoet er drepen for en popcornfilm. Heldigvis ser Clash of the Titans bra ut, selv om en del spesialeffekter ikke glir inn i omgivelsene vi ser. Medusa er et fint eksempel, hun ser ikke bra ut. Men når Hades leker seg så ser filmen svært bra ut med tanke på det visuelle.

Med en spilletid i overkant av 90 minutter sier det seg selv hva slags film denne nyinnspillingen er. Ting går raskt unna, noe som ødelegger mye. Men jeg kan ikke si jeg kjedet meg. At filmen kostet rundt 800 millioner norske kroner å lage er utrolig. Halver budsjettet og litt til, da nærmer vi oss det den burde ha kostet. Utrolig hvor mye man sløser bort når en lager filmer som mest bruker dataeffekter, for Clash of the Titans ser ikke ut som en milliardfilm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.