Visit my YouTube channel here.

Prince of Persia : The Sands of Time (2010)

Behold the mighty ostrich!

Nok en filmatisering av en populær spillserie. Jeg har spilt det første spillet som kom ut når jeg var ung og dum, og jeg har spilt Prince of Persia: The Sands of Time. Sistnevnte spill var et solid spill jeg fik mye glede av.

Jeg fikk ikke like stor glede av filmatiseringen som har en elendig historie og dumme rollefigurer. Hvis det var sånn at Dastan myrdet sin stefar, hva var motivet? Han kunne ikke bli konge, hvorfor er hans stebrødre så dumme? Jeg synes ikke det er noen unnskyldning at dette er en Walt Disney-film og aldersgrensen er PG-13. Det er dumskap og atter dumskap.

Skuespillerne gjør en god jobb, spesielt med tanke på det elendige manuset som hører hjemme i et spill, ikke en spillefilm. Siden Walt Disney stod bak produksjonen, måtte filmatiseringen bli barnevennlig. Jeg drømte meg bort noen ganger under actionsekvensene. Tenk hvis dette hadde vært en bekmørk filmatisering med blod og gørr, slik som Solomon Kane. Det er synd at man ikke tenker annerledes når man skal lage filmatiseringer av populære spill, jeg har gått lei av familiefilmer som skal passe for alle. Det gir meg svært lite om dagen, jeg elsker film, men jeg setter også høyere krav enn det jeg engang gjorde.

Dette er en film som går rett i glemmeboka. Actionscenene er ikke mye å skryte av, actionkoreografien er lite originalt og historien er ikke spennende. Skuespillerne med Jake Gyllenhaal i spissen gjør en fin jobb, og filmen ser til tider bra ut med masse farger når dataeffekter pumpes på. Utover det fant jeg ingenting jeg ikke har sett før. Nok en trygg film som kun er ute etter å tjene inn pengene det kostet å lage filmen og litt til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.