The Sorcerer’s Apprentice (2010)

Can’t have anyone hearin’ your girly cries, right?

Jeg hadde ikke noe som helst forventninger til The Sorcerer’s Apprentice, men filmen overrasket i positiv forstand. Jeg likte den enkle historiefortelling, magi og kjærlighet. Mannen med det idiotiske navnet, Jon Turteltaub, er regissør. Han har ikke utrettet mye som regissør, hans to største suksesser har vært National Treasure-filmene, som var helt greie. Det som skremte meg mest var å se Nicolas Cage i en av hovedrollene. Han hadde en opptur med Bad Lieutenant: Port of Call – New Orleans, men som vi alle vet er Nicolas Cage et surrehode når det gjelder penger og valg av roller. Men han kler denne rollen, han ser sliten og skitten ut, og en kan se at han har fått litt tilbake glimtet i øyet. Kanskje en ny storhetstid venter for denne raringen? Selv tviler jeg på det, men gamle storheter kan vekkes til live igjen med riktige roller og kompetente regissører.

Vi har også Jay Baruchel som er en del av den nye generasjonen av skuespillere som ikke er noen skjønnhetsidealer. Michael Cera er lederen for denne generasjonen med skuespiller som ikke kan spille på utseendet. Michael Cera og Jay Baruchel har mye til felles. De spiller mye på det samme registeret, usikre og innadvente, og som skuespillere har de ikke den største rekkevidden. Jeg hater ikke Jay Baruchel, men jeg ville hatt en annen skuespiller i rollen som den kommende trollmannen. Men det kunne blitt et dårligere valg, så det var kanskje like greit at Jay Baruchel fikk denne rollen.

Historien er enkel, det som vant mitt hjerte var humoren og den lille verdenen vi ble kjent med. Ingenting er komplisert i The Sorcerer’s Apprentice, her er det lett å følge med. Spesialeffektene glir inn i bybildet, lydbildet er bredt og skuespillerne leverer varene, selv med Jay Baruchels begrensninger som skuespiller.

Dette er Harry Potter på amfetamin, det er moro for både barn og voksne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.