Visit my YouTube channel here.

Defiance (2008)

defiance

Jøder i skogen.

Defiance er basert på sanne hendelser om en gruppe jøder som tok tilflukt i en skog under andre verdenskrig. Der ble de i mange år til krigen var over. Vi følger deres hverdag, interne stridigheter og mot.

Regissør er Edward Zwick, mannen bak The Last Samurai og Blood Diamond. Defiance har ikke de beste skuespillerne. Daniel Craig er alltid solid, men han er den eneste solide skuespilleren. Liev Schreiber har aldri vært noen stor skuespiller, og han imponerer ikke her med sin følelsesløse rollefigur.

Defiance har en spilletid på rundt 137 minutter, og det går sakte unna. Det skjer lite av interesse her. Jeg brydde meg lite om rollefigurene. Karakterdybde finner man ikke, her er alt svart-hvitt, samtidig går filmen på skinner. Det virker som om Edward Zwick tror at en sann historie om jøder alene kan lage en god film, for han gjør så lite her. Hvor er rollefigurene man blir glad og bryr seg om?

Noen actionscener finner man, men de er ikke store. Spenningen er aldri til stede, det eneste interessante er konflikten i gruppen når det er vinter, sykdom og lite mat. Først da er det et snev at spenning og atmosfære, men når saken blir løst blir det hele tafatt og kjedelig.

Defiance er en kjedelig film med kjedelige rollefigurer. Det virker nesten som om alle filmer med jøder i hovedrollen under andre verdenskrig var grå kvinner og menn som hadde hjerne, men som ikke eide personlighet.

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.