Visit my YouTube channel here.

Død snø (2009)

dc3b8d-snc3b8

Griske nazizombier.

Kill Buljo: The Movie likte jeg godt. Humoren satt som et skudd i den filmen. Død snø er nok en norsk film som utforsker en sjanger som aldri har blitt filmatisert i Norge. Først var det Fritt vilt som ble etter det jeg vet den første norske slasherfilm. Filmer som dette blir overeksponert i norsk presse, for vi er ikke vant til at denne type filmer lages i Norge.

Død snø starter som The Evil Dead med en vennegjeng som skal på hyttetur. Karakterdybde kan man se langt etter, man bryr seg ikke om karakterene i det hele tatt. Det som satt meg litt ut var den første halvdelen som spilte på atmosfæren. Jeg trodde rett og slett Tommy Wirkola skulle lage en skikkelig parodifilm. Noen ganger føltes det slik, andre ganger ikke. Det er først når helvete braker løs at parodifølelsen kommer snikende og vi blir servert noen morsomme scener. Jeg forventet egentlig at jeg skulle ligge på gulvet av latterkrampe, men det skjedde aldri. Jeg lo av noen scener, men jeg satt med inntrykket av at Tommy Wirkola ikke helt fikk bestemt seg på hvilken film han ville lage. Rød snø er en litt forvirret film som mangler det viktigste, nemlig mer humor i all volden. Det jeg setter mest pris på med splatterfilmer er humoren, den er mangelvare selv om det som sagt kommer noen fine scener på slutten man kunne ha utnyttet mer. Spesielt scenen med amputering kunne man ha brukt mye mer. Kunne ha blitt en fin scene hvis man hadde fulgt scenen fra Monty Python and the Holy Grail med ridderen som bli hugget i stykker, men som aldri gir opp.

Effektene er absolutt godkjent. Noen svakheter ser man, men nå hadde vel ikke Rød snø det høyeste budsjettet. Skuespillerne er dårlige, så lenge det er action fungerer de, da holder de mest mulig kjeft. Bjørn Sundquist eier selvsagt scenen han er med i.

Død snø blir aldri kjedelig, men at den er oppskrytt er helt klart.

6

4 thoughts on “Død snø (2009)”

  1. Jeg synes dessverre Tommy Wirkola er overvurdert som “comming man”. Når det er Wirkola og han ekle fredrikstad typen som kommer seg ut og får store budsjetter å jobbe med samt skuespillere av kvalitet, blir jeg skremt. Vi har minimum 8-9 regissører som er langt bedre enn både Tommy og Harald.

    1. Jo, ser den. De har sikkert ligget med noen, eller så har de bilder av mektige mennesker som hygger seg. Noe er galt, også med undertegnede da jeg likte den første Lange flate ballær og Kill Buljo. Tør ikke å se de filmene igjen, tror jeg. Tenk hvis jeg liker de igjen da! Krise!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.