The Emperor in August (2015)

the-emperor-in-august

Japan er i ferd med å tape krigen, og nå må de bli enige om betingelsene som de skal stille når de overgir seg. Men det er ikke alle som har tenkt å overgi seg.

The Emperor in August fokuserer på de siste dagene før Japan overga seg under den andre verdenskrig. Det blir selvfølgelig mye prat om ære og veien videre for landets befolkning.

Man må holde tunga rett i munnen i den første halvtimen. Filmen introduserer mange forskjellige karakterer, alt fra maktpersoner som keiseren, politikere og mektige admiraler og generaler.

Maktpersonene blir ikke enige om overgivelse, noen vil kjempe, andre skjønner at slaget er tapt. Keiseren blir fremstilt som en sympatisk og vis person, noe jeg i but kke kjøpte når jeg vet hva som skjedde i Kina. The Emperor in August romantiserer denne personen for mye.

Dette her er den første filmen jeg har sett når det gjelder den andre verdenskrig og det som skjedde bak i kulissene når Japan overga seg. Det er en interessant film, den er kanskje litt for lang og den er litt treg den første timen. Det skjer mer mot slutten når det er flere i det militære som ikke har tenkt å overgi seg, de har planlagt et kupp, og det kuppet blir fokuset i den siste akten.

Er du interessert i historie så er The Emperor in August verdt å se. Filmen blir som sagt litt for lang, og det tar tid før den begynner å engasjere seerne sine. Det er uansett en lærerik film som ga meg informasjon jeg ikke visste om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.