Visit my YouTube channel here.

Everything Is Illuminated (2005)

everything is illuminated

Get in the car. The bitch and the Jew will share the backseat.

Elijah Wood ser alltid skummel ut med briller. Han virker som en sinnsforvirret person med store briller i Everything Is Illuminated, veldig lik sin rollefigur i Sin City. Hadde jeg vært turistguiden for denne karen, hadde jeg dumpet ham så fort som overhodet mulig. Han ser jo ut som en seriemorder! Selv Rutger Hauer hadde aldri haiket med denne karen.

Rollefigurene i filmen er ikke gode i skallen, de har forlatt oss for mange hjerneceller siden. Jonathan Safran Foer virker ikke helt god når han samler på ting som har en mening for ham, men det får da være grenser på hvor mange ting han skal ha etter døde personer som har forlatt ham. Minner vil vi alle ha, uansett om vi liker dem eller ikke. Jonathan Safran Foer er tydeligvis ute å kjøre psykisk sett.

Man finner mye humor i Everything Is Illuminated. Jeg trakk ofte på smilebåndet, helt til de nådde målet med turen. Da blir det sårt med mye drama, men det fungerte ikke helt optimalt. Jeg klarte ikke helt å bry meg om rollefigurene fra fortiden. Det som skjedde er alltid like fælt, men hadde man bare lært dem å kjenne, hadde det fungert bedre. Det er alltid vanskelig å bry seg om mennesker man aldri får noe forhold til.

Jeg fant Everything Is Illuminated sjarmerende. Visuelt er det en vakker film med sterke farger, og filmen har også artige, men sære rollefigurer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.