Visit my YouTube channel here.

Fast & Furious 7 (2015)

fast & furious 7

Familien er tilbake.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk

Familien er tilbake, og nå har de en hevnlysten bror etter seg. Samtidig må de hjelpe amerikanske myndigheter med å redde en kidnappet person som har noe alle vil ha tak i.

Fast & Furious 7 er den syvende filmen i denne serien, og som alle vet ble dette siste gang skuespiller Paul Walker medvirket i en Fast & Furous-film. Han døde i en tragisk bilulykke, en bilulykke der han var passasjer og ikke fører av bilen. Han var ikke en særlig god skuespiller, men han skal ha mye av æren for at Fast & Furious 7 som en filmserie har blitt så stor som den har blitt. Så takk for det du ga, du og dine kompiser har gitt meg noen fine filmopplevelser, spesielt som en actionfan.

Justin Lin sa takk for seg etter å ha regissert den fjerde, femte og sjette filmen. Overraskende nok var det skrekkkongen James Wan som tok over spakene. Jeg er ikke helt sikker på hvor mye det hadde å si, for folkene bak disse filmene har jo nå funnet sin formel og de vil nok ha filmene på sin måte. Samtidig føltes det ut for meg at James Wan ikke er en like god historieforteller som Justin Lin, for Fast & Furious 7 er en tom film sammenlignet med den femte og sjette filmen.

Den forrige filmen synes jeg var og er den beste filmen i serien. Fast & Furious 7 er en god underholdningsfilm som også tar helt av med ville actionsekvenser, men den klarer ikke å engasjere like bra som spesielt den femte og sjette filmen gjorde.

Mitt problem med Fast & Furious 7 er at jeg fikk ikke helt familiefølelsen som de to forrige filmene hadde. Karakterene føles ikke like sammensveiset ut, mulig det har noe med at to av dem døde i den forrige filmen. Men karakterene i Fast & Furious 7 må gjøre mye alene, det er selvsagt lagarbeid her, men ikke like mye som vi er vant med.

Samtidig følte jeg heller ikke at noen av karakterene direkte var i livsfare. De fleste karakterene i Fast & Furious 7 har blitt superhelter, de tåler det meste av det som kommer av eksplosjoner og bilkrasj. Karakteren som Jason Statham spiller er interessant i starten, men når han begynner å dukke opp overalt så blir det mer komisk enn alvorlig. Han har i det minste en veldig fin introduksjon i starten av filmen.

Tony Jaa er heller ikke så verst i sin lille rolle. Men det er rart at ingen av de snille tenkte på å skaffe en elefant som de slapp løs, så hadde Tony Jaa vært mer opptatt av å fange elefanten enn å lage bråk med våre helter!

Historien er heller ikke mye å skryte av, Fast & Furious 7 er først og fremst ren actionfilm som låner litt fra Mission: Impossible – Ghost Protocoll når familien er i Abu Dhabi. Da lukter det Mission: Impossible – Ghost Protocoll lang vei av Fast & Furious 7.

Fast & Furious 7 har tre store actionsekvenser som byr på veldig mye energi og galskap. Dessverre er ikke bil-sekvensene like imponerende da det blir brukt litt for mye dataeffekter. Det er spesielt under de mest ville scenene at ekte biler har blitt byttet ut med dataeffekter. For meg hadde det beste vært å ikke satset så høyt med spektakulære scener, og heller holdt seg nede på bakken med ekte biler og stunts.

Fast & Furious 7 er klart en av de beste actionfilmene i serien, men manuset er ikke særlig bra og som nevnt er ikke helt familiefølelsen her. Karakterene føles mer kalde ut, og skuespillerne har mistet litt av gnisten, det merker man. Det blir litt resirkulering her også, tenker da på Michelle Rodriquez som må slåss mot MMA-dronningen, Ronda Rousey. I forrige film slåss hun mot Gina Carano.

Mulig James Wan ikke var riktig valg som actionregissør og historieforteller, men som nevnt hadde han ikke så mye han skulle si? Uansett, som en actionfilm får man se det man er ute etter hvis man er fan av ville actionfilmer.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildekvaliteten er strålende. Bildet er klart, fargene varierer fra sted til sted, i enkelte partier kan fargene være litt matte, mens i andre partier er fargene varme og dype. Bildet er for det meste skarpt og detaljert.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet tar nesten aldri pause. Dette er et lydspor som benytter seg av alle høyttalerne og fyller opp rommet med klar og detaljert lyd. Det er også trykk under eksplosjoner, og lyden er varm og behagelig.

Ekstramateriell:

Inside The Fight (11 minutter)
“See You Again” – Music Video (4 minutter)
Deleted Scenes (6 minutter)
Talking Fast (32 minutter)
Snatch & Grab (7 minutter)
Flying Cars (6 minutter)
The Cars Of Furious (11 minutter)
Race Wars (7 minutter)
Making Of Fast & Furious Supercharged Ride (8 minutter)
Tower Jumps (7 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.