Visit my YouTube channel here.

Fast & Furious 8 (2017)

En splittet familie.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS:X

Etter et møte med en kvinne så skifter Dom plutselig side der han blir en etterlyst mann som jobber for skurkene. Spørsmålet er hvorfor gjør han det?

Fast & Furious 8 er regissert av F. Gary Gray (The Italian Job, Straight Outta Compton), og i hovedrollene finner vi Vin Diesel, Jason Statham, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Charlize Theron, Kurt Russell og Scott Eastwood.

Etter at denne filmserien virkelig fikk fart på sakene etter den femte filmen så har kvaliteten vært høy sett med actionøyne og underholdningsfaktor det samme, helt frem til denne filmen. Problemet med Fast & Furious 8 er at den ikke helt føles ut som en Furious-film, den er mye mer familievennlig og humoren tok meg tilbake til når muskelhelter spilte i elendige familiefilmer.

Jeg fikk lettere sjokk når Dwayne Johnson starter sin første scene med litt samoan-dans, en skikkelig kampdans før fotballkampen starter. Han avslutter det hele med en forferdelig ansiktsgrimase som tok meg tilbake til en tid når Dwayne Johnsons karriere var fastlåst der han kun spilte i dårlige familiefilmer.

Denne ansiktsgrimasen er ikke det eneste barnslige vi får se i Fast & Furious 8, dessverre, den fjollete tonen er her nesten hele tiden, mens tonen blir for mørk når Charlize Theron er en slem, slem, men jævla deilig kvinne! Vi er vitne til en ganske så upassende scene som ikke hører hjemme i denne filmen, det gjelder en karakter fra fortiden til Dom. Det er brutalt og hører ikke hjemme i denne filmen.

Samtidig er det ingen actionsekvenser som direkte imponerer med unntak av actionsekvensen tidlig i filmen når Dwayne Johnson og Jason Statham slår seg løs i fengselet, dette er helt klart den beste actionsekvensen vi får se i hele filmen. Koreografien stemmer og energien velter ut av skjermen. Det virker som om man har begynt å gå tom for nye ideer når det gjelder bilkjøringen, Fast & Furious 8 har de dårligste actionsekvensene hvis man går tilbake til den femte filmen og frem til Fast & Furious 8. Actionscener og sekvenser har blitt mer og mer ekstreme for hver nye film som har blitt lansert, men nå var det stopp med den åttende filmen, det vi får se er for det meste tamt og lite engasjerende.

Men selv om humoren er familievennlige så må man trekke på smilebåndet når for eksempel muskelbunten Dwayne Johnson hopper ut av bilen i stor fart for å justere litt på en torpedo som er i nærheten. Det er slike scener som får frem smilet til en actionfan.

Ellers er dessverre skurken i filmen veldig svak. Charlize Theron får lite å jobbe med, og man blir lei av å høre henne prate hele tiden uten å gjøre noe annet enn det. Vi vet jo at hun kan bidra med mer når det gjelder actionscener, men det får hun aldri tillatelse til i denne filmen. Hun er en nytelse å se på, men ærlig talt, hun er også en ganske god skuespiller som kan så mye mer enn det hun får vist her. Hun har tatt med seg rollen hun spilte i Prometheus til denne filmen, hun er kald og hard, det er det eneste.

Det føles litt rart å si det, men Fast & Furious 8 føles ut som en ganske tom film. Historien er som hentet ut av en veldig lett spionfilm, filmen tok meg faktisk tilbake til de ganske så dårlige xXx-filmene. Og det blir for mye fokus på den nå kjedelige Vin Diesel som fungerer som en superhelt i Fast & Furious 8, han redder dagen uten at jeg følte at han fortjente å være den store helten. Jeg orker nesten ikke lenger å se og høre ham, jeg føler at han dreper mye av livsgnisten min nå om dagen. Han er som en gammel vorte du ikke blir kvit med det første.

Har gnisten begynt å gå ut av denne filmserien? Jeg vil si ja, hvis man begynner å sikte seg inn mot en familievennlig filmserie som de fleste kan se. Det skal sies at Fast & Furious 8 ikke passer for yngre barn, men det er noen faresignaler her som jeg ikke liker og som jeg tror kan ødelegge hele serien. Jeg kunne ønske at man gikk mer tilbake til røttene og fokuserte på mer jordnær bilkjøring og ikke så mye på urealistisk bilkjøring og den latterlige kontrollen karakterene har på kjøretøyene de kjører. Det blir for mye av det gode, nå er det på tide å roe ting litt ned.

Selv om jeg er ganske kritisk i denne anmeldelsen, så er mye av grunnen til det at jeg har likt disse filmene fra den femte filmen. Jeg elsker fremdeles den første filmen, og den tredje filmen er også underholdende. Fast & Furious 8 er bedre enn de fleste actionfilmer som kommer ut om dagen, den har sjarm når Dwayne Johnson og Jason Statham dukker opp på skjermen og scenene mellom disse to er morsomme, spesielt når karakteren til Dwayne Johnson forteller hvordan Jason Statham skal kunne klare å pusse tennene sine når han er ferdig med ham. Da ser du ekte latter fra Jason Statham og Dwayne Johnson. Det er slike små øyeblikk som redder Fast & Furious 8

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart, passe skarpt og fargene er kjølige. Sortnivået er bra, men ikke helt perfekt.

Dialogen er klar og tydelig. Lyden er varm, og lydsporet fyller opp rommet med behagelig og tett lyd.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
The Cuban Spirit (8 minutter)
In the Family (22 minutter)
Car Culture (21 minutter)
All about the Stunts (18 minutter)
Extended Fight Scenes (5 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: