Visit my YouTube channel here.

Flyboys (2006)

flyboys

Det er første verdenskrig, og en gjeng med forskjellige mennesker reiser til Frankrike for å verve seg i flyvåpenet. Noen vil bli helter, mens de fleste vil dø. Gjennomsnittet flyr i kun 6 uker.

Flyboys har ikke det største budsjettet, og det merkes underveis i filmen. Flyscenene er proppet med CGI, og det er ikke mye ekte flying her. Men flyscenene gjør jobben sin greit, men de kan bli litt repeterende til tider.

Filmen tar for seg forskjellige mennesker med forskjellige skjebner. En ting amerikanerne i filmen har til felles er at de har gjort noe kriminelt i deres eget hjemland, og rømmer til Frankrike for å delta i krigen. USA har ikke blitt involvert i krigen ennå, så dette var de første amerikanerne som vervet seg i det franske flyvåpenet. Filmen følger den vanlige formelen med at noen blir venner med en gang i denne gruppen, og andre ikke. Men til slutt blir alle bestevenner, og en av dem finner sin store kjærlighet.

Flyboys er basert på sanne hendelser, noe som pleier å være positivt. Men filmen er altfor lang, man kunne fint ha trimmet vekk 25-30 minutter. Det er noen scener som vi fint kunne ha klart oss uten, og noen skulle ha vært trimmet kraftig ned.

Flyboys er en helt ok film, som er spennende til tider, og som har en kjærlighetshistorie som fungerer greit. Det er en film som er verdt å leie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: