Visit my YouTube channel here.

Friday the 13th: The Final Chapter (1984)

friday the 13th the final chapter

Men Jason Voorhees var ikke helt død.

Friday the 13th: The Final Chapter regnes av fansen for å være den beste filmen i serien sammen med den første filmen. Friday the 13th: The Final Chapter husker jeg godt, den har jeg sett en god del ganger, og jeg er helt enig, sammen med den tredje filmen synes jeg dette er den beste. Den første filmen i serien er grei nok, men den er ikke min favorittfilm.

Det som skiller Friday the 13th: The Final Chapter fra de tre foregående filmene er at den føles dyrere ut og at totalopplevelsen føles mer profesjonelt ut også. Visuelt er dette den lekreste filmen til nå i serien etter at jeg har sett de fire første filmene.

Det dukker også opp noen mer kjente skuespillere som Crispin Glover og Corey Feldman. Skuespillerne er litt bedre enn i de to foregående filmene, karakterene er like dårlig skrevet. Men det er artig at man i den fjerde filmen ikke kun fokuserer på en vennegjeng, man følger tre forskjellige grupper i Friday the 13th: The Final Chapter, noe som gjør det mer interessant, spesielt med den ensomme mannen som dukker opp og er ute etter å drepe Jason Voorhees.

Drapene er varierte og ganske grafiske. Nå har man virkelig begynt å fokusere på råskap og en mye mer aggressiv Jason Voorhees. Filmen er mørkere og mer alvorlig enn den tredje filmen, den var litt mer fjollete i tonen, men veldig underholdende.

Jeg er litt overrasket over at den tredje og fjerde filmen er såpass underholdende. Jeg trodde virkelig ikke at disse filmene ville tåle tidens tann, men der tok faktisk feil, noe jeg ikke ofte gjør.

Nå holdt jeg på å glemme det, men jeg har fått en ny favorittdans i filmsammenheng, og det er ikke lenger Jean-Claude Van Damme i Kickboxer. Crispin Glover har overtatt den tittelen, han leverer en fantastisk dans av en annen dimensjon i Friday the 13th: The Final Chapter, den må du bare se hvis du ikke har sett den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.