Visit my YouTube channel here.

My Friend Dahmer (2017)

En kommende seriemorder.

Bilde: 2.35:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1

My Friend Dahmer er regissert av Marc Meyers, og i hovedrollene finner vi Ross Lynch, Alex Wolff, Anne Heche og Dallas Roberts. Filmen er basert på en tegneseriebok som ble skrevet av en av vennene til seriemorderen, Jeffrey Dahmer.

Dette er en film som først og fremst fokuserer på tenåringstiden til Jeffrey Dahmer. Han er en ensom og merkelig person som er ganske ulykkelig og innesluttet. Man skjønner hvorfor ingen ønsker å ha kontakt med denne ekle personen, men en guttegjeng slipper Jeffrey Dhamef inn i ringen bare på grunn av at han oppfører seg som en idiot til tider. Jeffrey Dahmer er en komiker, tragisk nok.

Vi får aldri se Jeffrey Dahmer drepe et menneske i filmen. Han plukker selvfølgelig opp døde dyr for så å legge enkelte dyr i en krukke med syre, eller så river han ut innvollene for å se hva som befinner seg på innsiden. Han gjør alt det som kommende seriemordere gjør, han er også nysgjerrig på hvordan en afrikaner ser ut innvendig. Jepp, han er bare nysgjerrig, det er jo ikke noe galt i det?

Ross Lynch som spiller Jeffrey Dahmer leverer en veldig god og ekkel rolletolkning. Man føler aldri noen form for sympati for protagonisten, han er for kald og merkelig til at noen kan bry seg om en slik person. Jeg følte heller aldri at filmen forsøkte å gjøre ham så menneskelig, han sliter med at foreldrene krangler hele tiden, men de fleste blir ikke seriemordere av den grunn. Han er en skadet, ung mann som man har lyst til å plante en hard knyttneve i.

My Friend Dahmer kunne ha kortet spilletiden med rundt 15 til 20 minutter, for mot slutten følte jeg at vi fikk se for mye av det samme når det gjaldt protagonisten og hans indre demoner. Ellers er dette er en velspilt film med en litt uhyggelig nerve, spesielt når det gjenstår rundt 10 minutter.

My Friend Dahmer er absolutt verdt å se. Det er lenge siden jeg har hatet en person så mye som jeg gjorde når kameraet hvilte på Jeffrey Dahmer. Han var et utskudd, og dette var vel på en tid der man kanskje ikke helt visste om alle de typiske trekkene man burde fange opp når en seriemorder ble til.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, passe skarpt og fargene er varme. Sortnivået er greit nok.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer ikke mye spennende på lydsiden i denne filmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.