Visit my YouTube channel here.

Frost/Nixon (2008)

frostnixon

I’ve had an idea for an interview: Richard Nixon.

Ron Howard er regissør i denne filmen som er basert på sanne hendelser. Jeg skal ærlig innrømme at jeg vet svært lite om Richard Nixon og Watergate-skandalen. Jeg er ikke politisk interessert, men jeg setter pris på gode filmer som er lærerike.

En ting er sikkert, og det er at Frank Langella fortjener Oscar-nominasjon i klassen beste mannlige skuespiller. Sean Penn er god i Milk, men ikke like god som Frank Langella. Jeg håper virkelig at Frank Langella bli nominert i klassen beste mannlige skuespiller, da er sjansen stor for at Frank Langella henter hjem Oscarstatuetten. Han leverer en fantastisk rolletolkning som Richard Nixon.

Frost/Nixon er en interessant film om en TV-vert som tar sitt livs største sjanse. Han skal intervjue USAs tidligere president, Richard Nixon. Vil han klare å rive ned fasaden til Richard Nixon er spørsmålet hele tiden. Vil Richard Nixon innrømme at han ikke har fulgt spillereglene og at han har begått lovbrudd?

Man kan bli sliten av det falske gliset til David Frost. Mannen har også en fæl hårfrisyre, men det skremte ingen i fjorårets Oscar-utdeling der Javier Bardem vant Oscar i klassen beste mannlige skuespiller. Kanskje Michael Sheen har vinnersjanser? Jeg tviler, for selv om han gjør en grei rolletolkning blir han utspilt av Frank Langella.

En velspilt film som faktisk blir spennende på slutten. Man føler med David Frost, han gambler alt han har av rykte, venner og jobb. Jeg vet ingenting om privatperson Richard Nixon. Her blir han fremstilt som en pengegrisk mann som er ute etter lettjente penger.

Frost/Nixon er en film som er verdt å få med seg. Spenningsnivået er på topp under det siste intervjuet, man venter bare på at Richard Nixon skal kaste inn det hvite håndkleet.

7

4 thoughts on “Frost/Nixon (2008)”

  1. Nixon var ikke pengegrisk, han var kun interessert i makt. Grunnen til at han tok dette tv-interjuvet og ingen andre, var at han regnet med at han kunne komme godt ut av det mot Frost. Han prøvde rett og slett å pynte på ettermælet sitt, han avslo enda mer penger fra tv stasjoner med programledere han fryktet.

      1. Filmen tok vel ikke hardt i, men Nixon er på en måte blitt syndebukken. Alle presidenter etter Kennedy er like ille. Kennedy ville legge ned CIA og åpne en ny etteretningstjeneste direkte underlagt senatet (stemmer, CIA har nesten ubegrenset mandat og svarer IKKE til senatet). 2 uker før han skulle fremme forslaget, som nesten garantert hadde fått flertall, ble han dessverre skutt og drept, Etter dette har ingen presidenter så mye som kritisert CIA, ikke engang da de ble fersket for å ha gitt dop til tilfeldige sivile i skandalen under navnet “MK ULTRA” ble det hoderulling, bare en “klaps” på lanken og beskjed om å stoppe eksperimentene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.