Visit my YouTube channel here.

Revolutionary Road (2008)

revolutionary-road1

En familie i oppløsning.

Som The Wrestler finner man ikke mye glede og varme i Revolutionary Road. Regissør er Sam Mendes, og i hovedrollene finner vi Leonardo DiCaprio og Kate Winslet. Jeg satt hele tiden å tenkte at dette kunne ha vært oppfølgeren til Titanic, for nå har Jack Dawson og Rose DeWitt Bukater giftet seg og stiftet familie. Men er de egentlig lykkelige der de lever sitt A4-liv som folk flest?

Revolutionary Road er en kald film. Sam Mendes setter fokus på ekteskap, det å finne seg selv og drømmer og realiteter. De fleste av oss lever et A4-liv, følelsen av å leve visner bort. Jeg har alltid beundret mennesker som bryter ut av denne sirkelen og lever sitt liv på den måten de selv ønsker uten å sammenligne seg med naboen og statussymbol. April og Frank Wheeler prøver å bryte seg løs fra A4-tilværelsen, men det kommer store hindringer i veien. Der og da føler man med ekteparet, de får en dør slengt midt i trynet, og det var også den siste dråpen.

Leonardo DiCaprio og Kate Winslet er to gode skuespillere, men jeg assosierer ikke Leonardo DiCaprio som en familiemann. Han har blitt eldre, men jeg ser hele tiden gutten Leonardo DiCaprio. Han passer bedre inn i andre omgivelser, selv om han viser mye av det som bor i ham på slutten når alt rakner. Kate Winslet er fantastisk som en kald kvinne som hater livet sitt. Her lukter det Oscar-nominering. Til sist må jeg nevne Michael Shannon som leverer en intens og uhyggelig rolletolkning. Han sier sannheten ingen andre tør å si. Jeg har alltid likt Michael Shannon i mindre biroller. Han fungerer ikke like godt i hovedroller, men i birollene pleier han å skinne som en sol. Han kan fort bli nominert i klassen beste mannlige birolle. Han er Revolutionary Roads the Joker.

Den første timen er treg for å være helt ærlig. Mye av dialogen og fremførelsen ble for kunstig og hørte mer hjemme på en teaterscene, og det er aldri et pluss i min bok når jeg setter meg ned for å se en spillefilm. Heldigvis blir dialogen og fremførelsen av dialogen mer troverdig og glir lettere inn, men så ut av intet kommer teaterfølelsen igjen. Mye av opplevelsen blir ødelagt av denne type fremføring. Revolutionary Road har nok ikke det beste manuset når det gjelder dialog.

Revolutionary Road er ikke en film jeg kommer til å se igjen. Budskapet kommer frem, på godt og vondt.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.