Visit my YouTube channel here.

The Reader (2008)

the-reader

It doesn’t matter what I think. It doesn’t matter what I feel. The dead are still dead.

The Reader er klart den dårligste filmen jeg har sett av filmene som er nominert til Oscar i år. En kald film med rollefigurer man aldri kommer innpå. De holder deg hele tiden på avstand og det er absolutt noe av det verste jeg vet når en setter seg ned for å se en alvorlig film. Jeg brydde meg ikke om rollefigurene i det hele tatt. Det beste med The Reader er når avsløringen kommer. Da fikk filmen en ekkel stemning, noe den absolutt trengte. Ingen mennesker er perfekte. Mange bærer på en hemmelighet som gnager dem i stykker innvendig. Hovedproblemer er som nevnt at Hanna Schmitz holder oss på lang avstand. Hun får da ikke min sympati.

The Reader er skikkelig treg til tider. Gode rolletolkninger hjelper lite når rollefigurene er grå og kjedelige. Kate Winslet er også mye bedre i Revolutionary Road der hun storspiller. Hun gjør en god jobb i The Reader også, men hun har mye mer å spille på i Revolutionary Road.

Jeg fant ikke The Reader underholdende eller særlig rørende. Den er bare middelmådig og grå.

5

One thought on “The Reader (2008)”

  1. Ja, svært kjedeleg film. Og historien er verken veldig provoserande eller interessant. Tru om filmen vart Oscar-nominert berre for å tora å visa at ikkje alle nazistar var tvers igjennom vonde?

    Einig med deg i at Kate Winslet var langt betre i den strålande Revolutionary Road.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.