Visit my YouTube channel here.

Hamilton 2 – Men ikke hvis det gjelder din datter (2012)

Carl Hamilton er forbannet når noen kidnapper hans guddatter.

Bilde: 2.39:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Ingen.

Carl Hamilton må redde sin guddatter når hun blir kidnappet av noen slemme muslimer. Men han får ikke hjelp fra myndighetene i Sverige, så han står på egne bein. Men det er ikke bare kidnapperne som skaper trøbbel, amerikanerne gir ikke akkurat en hjelpende hånd de heller. De er mer glade i olje enn mennesker, det burde ikke komme som en overraskelse.

Den første filmen var ikke særlig god, så forventningene til oppfølgeren var svært lave. Men jeg blev positivt overrasket over Hamilton 2 – Men ikke hvis det gjelder din datter. Den er mye bedre gjennomført sammenlignet med den første filmen som hadde en veldig dårlig, kvinnelig regissør.

Det er mange logiske brister her. Men dette er mer en actionfilm som er hard, og som har en intens energi som holder helt til målstreken. Man skal ikke bruke for mye tid på å lure på hvordan skurkene klarte å smugle ut jenta fra Sverige til Midt-Østen på svært kort tid. Det samme gjelder det udugelige politiet i Sverige som fanger skurker, men så dreper de skurken etter at personen er i deres varetekt eller så dreper skurken politiet.

Mikael Persbrandt stråler virkelig som Carl Hamilton. Han er hard og tøff, og med sine blå øyne er han svenskenes svar på James Bond. Man ser også en mer menneskelig side når han er sammen med den unge jenta. Vi får se en herlig forvandling fra å være en myk mann til en hardbarket drapsmaskin.

Likte du ikke den første filmen, så vil jeg anbefale denne oppfølgeren da den gjør det meste riktig med tanke på den enkle historien. Det er fint driv over actionscenene, her slipper man den raske og amatørmessige klippingen fra den første filmen. I Hamilton 2 – Men ikke hvis det gjelder din datter, har man god oversikt når det først smeller. Filmen er kort, den er ikke noe dødtid her, så dette er en fin film å sette på når en har lyst til å se en kort film på 90 minutter som går rett på sak.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildekvaliteten er veldig bra. Bildet er skarpt, og ser for det meste veldig naturlig ut. Sortnivået er også bra. Det eneste som mangler er litt mer gnist. Det ser litt dødt ut.

Dialogen er klar. Og det er trykk i lydsporet når først våpen blir avfyrt. Det jeg savnet var mer bruk av sidehøyttalerne, eller er dette et fint lydspor som ikke gjør så mye galt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: