Visit my YouTube channel here.

Hero (1997)

hero 1997

Det er to gangstere som styrer Shanghai, og midt i mellom disse to befinner det seg en nykomling som ser opp til den ene gangsteren. Han ønsker å bli like stor og mektig, men da må han først finne fotfeste og skjønne politikken i Shanghai.

Hero er en grei actionfilm der vi finner Yuen Biao, Takeshi Kaneshiro og smukkasen Wah Yuen i hovedrollene. Tempoet er høyt i klassisk Hong Kong-stil, det går alltid ut over karakterene som blir selvsagt veldig endimensjonale og flere titalls sider av manuset ble liggende å støve ned en plass når filmen ble spilt inn. Her snakker vi om å ta store snarveier, du rekker nesten ikke å blunke før karakteren som Takeshi Kitano spiller har blitt en mektig mann.

Man finner heller ingen ekte helter i Hero. Alle man møter er kriminelle, med unntak av en kvinne. Hero byr på en håpløs romantisk historie i alt kaoset, som ikke fungerer i det hele tatt. Bombe!

Actionsekvensene er ikke direkte imponerende, det er jo Corey Yuen som har regissert filmen. Det betyr nærbilder, kaos og lite oversikt over hva som foregår på skjermen.

Dette er en veldig lett underholdningsfilm, en popcornfilm med høyt tempo, svake karakterer og lite innhold. Liker man disse filmene fra Hong Kong, så kan Hero være verdt en titt hvis man er i humør til det, men dette er ikke en film for nykomlinger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.