Visit my YouTube channel here.

Jakten (2012)

jakten

Små engler, ikke til å stole på.

Bilde: 2.35:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Lucas, som jobber i en barnehage, blir beskyldt for å ha blottet seg foran datteren til bestevennen sin. Det er datteren til bestevennen som forteller at Lucas har vist penisen sin til den daglige lederen i barnehagen. Når først ballen har begynt å rulle, så stopper den ikke opp for Lucas. Han blir byens hatobjekt, og han har kun noen få allierte, en av dem er hans sønn.

Jakten er en film som provoserer, men den provoserer på to ulike måter. Først og fremst provoserer den da den unge jenta er i ferd med å ødelegge livet til en uskyldig person, og selvsagt oppførselen til de fleste i den lille byen som allerede har dømt en tilsynelatende uskyldig mann. Filmen provoserer også på den måten den er laget på. Jeg vil kalle filmen litt urealistisk, her er det ingen etterforskere eller barnepsykologer som tar tak i saken. Hvor i alle dager er advokaten til Lucas? Disse tingene gjorde meg forbannet på filmen, jeg hadde plutselig to ting som irriterte meg. Lucas er så passiv, jeg tror ikke noen andre hadde vært så passive som ham i en så alvorlig sak som dette.

Men poenget til filmen er først og fremst hvor mye man stoler på sitt eget barn, mistanken som aldri går vekk, massehysteri og lojalitet. Filmen skal provosere, dessverre så går den i den største fella når den velger å gjøre noe som er tabu i f.eks. amerikanske filmer. Mer sier jeg ikke om den saken, men slutten sitter ikke helt hvis du har sett filmen Red, med Brian Cox i hovedrollen. Og slutten ble veldig enkel, jeg kjøpte den ikke i det hele tatt. Mer sier jeg ikke, for da røper jeg for mye av handlingen.

Det må være veldig kjipt å være en mann ansatt i en barnehage der resten av de ansatte er kvinner. Har man en penis, så blir man automatisk mistenkeliggjort med engang. Det er ikke lett å være mann, og det er lurt å holde seg unna små engler som lyver slik at det blir massehysteri blant foreldrene.

Jakten er en god film, men mange vil nok forvente en annen type vinkling. Her er de fleste karakterene jævla dumme. Her finner man voksne personer som planter ville ideer i sinnet til den unge jenta når de skal forsøke å finne ut om Lucas har blottet seg foran henne. Jeg ventet bare på at Lucas skulle brenne ned barnehagen sammen med den ubrukelige daglige lederen som burde mistet jobben og deretter blitt brent inne.

Og ja, Mads Mikkelsen leverer en fantastisk rolletolkning, ikke at det er noe nytt. Den siste halvtimen er fantastisk, jeg ventet bare på at han skulle klikke helt, for hans karakter tar aldri direkte tilbake. Han er en snill og god mann.

Dette er filmen som vil få deg til å hate barn, hvis du ikke allerede gjør det.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, men litt for lyst slik at sortnivået blir ødelagt.

Dialogen er klar og tydelig hvis du skjønner dansk, det gjør ikke undertegnede.

Ekstramateriell:
Alternativ Slutt med Kommentarer
Slettede Scener

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: