Visit my YouTube channel here.

Japan Sinks aka Sinking of Japan (2006)

japan-sinks.jpg

En forsker oppdager at Japan vil synke innen ett år.

Japan Sinks er en remake av 1973 versjonen med samme navn. Jordskjelv etter jordskjelv ryster Japan, men dette er bare barnematen når de største skjelvene inntreffer. Hele Japan vil synke innen ett år, men det kan være en mulighet for å stoppe det verste skjelvet.

Hvis du tror Japan Sinks er en katastrofefilm som er lik Armageddon, Dante’s Peak og The Day After Tomorrow, så ser du feil film. Oppbyggingen er ikke til stede når helvete bryter løs med jordskjelvene. Jeg liker katastrofefilmer, og etter min mening er den viktigste ingrediensen i slike filmer oppbyggingen før katastrofen inntreffer og effektene. Det er atmosfæren og forventningene til de store scenene som virkelig skaper disse filmene. Her er The Day After Tomorrow og Dante’s Peak glimrende eksempler på hvordan det skal gjøres.

Det er ikke store og spektakulære scener som i de amerikanske filmene, og når det først dukker opp større scener er de veldig korte. Det er kun en bra scene i Japan Sinks, og det er når menneskene flykter oppover et fjell og det raser i sammen. Her var det en slik atmosfære som jeg gjenkjenner og det var spennende.

Fokuset er ikke på katastrofene i filmen, men på menneskene og deres kjære. Her er det lange og trege scener som ødelegger filmen totalt. Det er så mye uinteressant dialog i filmen, og det er merkelig at folkene som jobbet med filmen ikke innså dette selv. Man får ikke noe forhold til rollefigurene selv om regissøren prøver og prøver. Jeg brydde meg rett og slett ikke om dem, for man ble for lite kjent med dem. Og det er bra gjort, når dette er en katastrofefilm som viser oss få katastrofer og prøver å skildre de menneskelige tragediene i filmen.

Japan Sinks var en kjedelig film. Den forsøker å blande drama med katastrofer, og resultatet ble en katastrofe.

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.