Visit my YouTube channel here.

Across the Universe (2007)

across-the-universe.jpg

She loves you – yeah! Yeah! Yeah!

Jeg visste ikke helt hva ventet meg når jeg satte på Across the Universe. Eneste jeg hadde fått med meg var at sjanger var musikal og at det kun var The Beatles låter som ble spilt. Jeg er ikke glad i musikaler, men det finnes selvsagt noen unntak som Grease. Den siste jeg så var remaken av Hairspray, og den var til å spy av.

Det er veldig lite dialog som forventet i filmen og veldig mye The Beatles. Jeg liker mange The Beatles låter, men jeg har aldri vært stor fan. Underveis oppdaget jeg hvor gode tekster det var i låtene til The Beatles. Across the Universe kobler låter og bilder på en helt fantastisk måte, og det er noen scener her som ga meg gåsehud. Den ene scenen er når protestantene blir arrestert og vår engelske venn forsøker å hjelpe sin kjæreste. Denne scenen med musikk og bildeinntrykk er noe av det råeste jeg har sett innen film.

Låtene som blir spilt blir sunget av skuespillerne selv, og de fleste gjør en fantastisk jobb. Det er vel kun en som ikke helt klarer å levere her, og det er Evan Rachel Wood. Hun har en litt for tynn stemme som ikke bemerker seg. Det er en liten gjesteopptreden med Joe Cocker her, og mannen eier Come Together totalt. En annen person som bemerket seg var Dana Fuchs som Sadie. Across the Universe er hennes første spillefilm, og hun bemerker seg sterk i filmen med en fantastisk stemme.

Det er en del her som ikke har medvirket i mange filmer, men de gjør gode rolletolkninger. Noen har mer kompliserte roller enn de andre, men totalt sett er det ingen grunn til å klage. Jim Sturgess som spiller Jude, er en skuespiller jeg aldri har lagt merke til før. Han har mest medvirket i tv-episoder, men hvorfor ingen har oppdaget denne mannen før nå er for meg ubegripelig. Det var noen med hans tilstedeværelse og karisma som fikk meg til å tro at dette var en kjent skuespiller, men jeg klarte ikke helt å plassere ham. Jeg trodde jeg hadde sett en del filmer der han medvirket, men konklusjonen min var at han var veldig lik noen gode skuespillere med sin fremtreden. Jeg håper at denne karen vil få en del filmoppdrag nå, for det bor mye i ham.

Across the Universe viser hvor gode en del av tekstene og låtene til The Beatles var når man legger riktige bilder til musikken. Filmen tar for seg kjærlighet og Vietnam, og filmen gjør inntrykk. Stort inntrykk. Across the Universe starter litt tamt, men gi filmen en sjanse. Bare vent til de visuelle scenene kommer senere ut i filmen, for de sparker godt fra seg. Det kan jeg love! Eneste jeg ble skuffet over var at min favorittlåt av The Beatles, Help!, ikke var med i filmen. Jeg ventet og ventet, og når endelig den riktige scenen kom, ble det spilt en helt annen låt. Men, man kan ikke få alt i pose og sekk.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.